Video: Jovanka Broz nakon 30 godina dobila osobnu iskaznicu i putovnicu

NAKON 30 godina Jovanka Broz je konačno dobila osobnu iskaznicu i putovnicu. Dokumente su joj uručili ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić te ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić.

"Ovo mi puno znači. Jako sam sretna jer sada mogu putovati", izjavila je Jovanka Broz, koja još od Titove smrti "privremeno" živi u kući na Bulevaru mira 75 i iz koje je rijetko izlazila. Hoće li sada prihvatiti hrvatski poziv da posjeti Brijune, Jovanka nije otkrila.

> Jovanka Broz: Živim iz inata, snalazim se kako umijem i moram

Nakon godina medijske šutnje u ekskluzivnom intervjuu za beogradsku Politiku udovica bivšeg jugoslavenskog predsjednika Josipa Broza Tita je krajem svibnja ove godine progovorila o tome kako od 1980. godine živi bez osnovnih građanskih prava.

Skrivanje od medija

Početkom svibnja ove godine su Ljajić i Dačić, kao prvi ministri koji su se odvažili na taj korak, posjetili Jovanku. Kad su uvidjeli u kakvim uvjetima živi su obećali da će učiniti sve što je u njihovoj moći da se njena situacija poboljša.

Unatoč brojnim medijskim ponudama, koje su joj mogle donijeti i financijsku sigurnost, Jovanka Broz je godinama šutjela i skrivala se od medija i javnosti.

Pročitajte više