VIDEO Junak iz Teksasa opisao pucnjavu i opasnu potjeru za masovnim ubojicom

Screenshot: YouTube
 
MUŠKARAC kojeg američka javnost slavi kao "istinskog domoljuba i junaka" opisao je opasnu potjeru za ubojicom koji je u nedjelju izvršio masakr u crkvi u Teksasu i ubio najmanje 27 ljudi.
 
Johnnie Langendorff ispričao je kako se vozio u blizini crkve u Sutherland Springsu, kada je ugledao dvojicu muškaraca kako pucaju jedan na drugog. Zatim je vidio kako napadač identificiran kao Devin Kelley bježi u svom automobilu i tada mu je prišao član lokalne zajednice te zatražio pomoć.
 
 
"Uperio je pušku u napadača, a on se nije micao"
 
Langendorff je za lokalnu TV postaju Ksat.com ispričao: "Dovezao sam se do raskrižja gdje je došlo do pucnjave. Ugledao sam dva muškarca kako pucaju, jedan je bio član zajednice. Kada je napadač pobjegao, drugi muškarac mi je prišao i rekao da moramo u potjeru. Odmah sam ga poslušao".
 
Dodao je da je napadač ubrzao, ali uskoro su ga sustigli: "Vozili smo brzinom od 150 kilometara na sat i izbjegavali promet. Uskoro je napadač usporio i približili smo mu se na nekoliko metara, a zatim je sišao s ceste. Izgubio je kontrolu, a mi smo stali. Gospodin koji je bio sa mnom je izašao i uperio pušku u njega, a on se nije micao".
 
"Djelovao sam instinktivno i učinio ispravnu stvar"
 
Dodao je da je policija stigla 7 minuta kasnije i opkolila Kelleyjev automobil te nakon toga nije više ništa vidio. Također je rekao da je djelovao instinktivno: "Pokušavao sam ga uhvatiti kako bi bio uhićen. Samo sam učinio ono što je bilo ispravno".
 
Njegova Facebook stranica kasnije je preplavljena porukama zahvala: "Bravo, Johnnie! Ti si pravi domoljub i junak. Hvala ti što si pomogao ljudima u nevolji u ovakvom užasnom trenutku". 

Pročitajte više