VIDEO Juričan održao akciju "Pratite trag novca", pogledajte

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

DANAS u 10 sati ispred HDZ-a pa sve do Palmotićeve 7, gdje stoluje Top radio, dobitnik koncesije za frekvenciju Radija 101, održana je akcija PRATITE TRAG NOVCA, objavio je Dario Juričan.

U nastavku prenosimo Juričanovo priopćenje:

Akcija je posvećena DORH-u, instituciji koja bi se trebala uključiti u raščišćavanje medijskog i financijskog zagađenja koje proizvodi maligna radijska grupacija pod palicom Ivana Jurića Kaćunića.

Pasivni manipulator Andrej Plenković pravi se da ga se radijska priča ne tiče, iako je HDZ izvorni uzrok problema te je sadašnje vodstvo Vijeće za elektronske medije (VEM) postavljeno uz blagoslov HDZ-a.

Jedan od osnivača HDZ-a Miroslav Kutle devedesetih je stvorio mrežu radiostanica i prikrivenog ortačkog vlasništva. Bijegom od pravosuđa u BiH Kutle gubi kontrolu nad tajnim vlasništvom radiopostaja. Prema navodima, Kutle u tjedniku Nacional tim vlasništvom navodno preko Ivana Jurića Kaćunića sada dirigiraju braća Pripuz.

Radijske stanice su čista lova:

U posljednjih pet godina bruto dobit svake od stanica usko povezanih s Ivanom Jurićem Kaćunićem bila je 2-5 milijuna.

U 2020. ostvarena bruto dobit:

  • Narodni radio 5.5 mil.               
  • Radio Dalmacija 2.7 mil.
  • Antena 2.5 mil.                        
  • Prihod navedene tri postaje u 2020. bio je 108 milijuna kuna!
 

Kako posluje radijska grupacija Ivana Jurića Kaćunića?

Kako zapravo posluje radijska grupacija Ivana Jurića Kaćunića najbolje govore primjeri tvrtki Mega produkcija i Media Universal. Mega produkcija određivala je marketinške usluge za navedene radiostanice.

Kad ju je Porezna samo 2013. klepnula s 12 milijuna, Mega produkcija odlazi u stečaj, a država se ne naplaćuje.

Media Universal koja je radila Media servis ima stečajni dug 40 milijuna kuna, od toga za poreze milijun eura. Država se ne naplaćuje. Prokurist tvrtke od 2009. do 2017. bio je Ivan Jurić Kaćunić.

Ratku Mačeku, nekadašnjem spin doktoru HDZ-a, je, prema navodima, od Miroslava Kutle 2013. isplaćeno pola milijuna eura kao izlaznica iz radijskog biznisa. Ugovor o tome dan je, prema Kutlinim navodima, povjerljivoj osobi: Kaćuniću.

"Članovi VEM-a znali su od Kaćunića dobiti poklone"

Radijske postaje su si navodno ljuti konkurenti, a zapravo kod uzimanja kredita Erste banke za zgradu za radije Ivan Jurić Kaćunić koristio se sinergijom radiostanica, koriste se sinergijom pri marketingu i vlasnik je žigova radiostanica. To sve govori o nedopuštenoj koncentraciji i samovolji.

Članovi VEM-a znali su od Kaćunića dobiti poklone.

Pismo potpore TOP RADIJU potpisali su HDZ-ovi poslušnici:

Hrvatski nogometni savez, Zagrebački nogometni savez i Luka Burilović (Hrvatska gospodarska komora)

Dario Juričan, gradonačelnik svemira i počasni gradonačelnik Vruje.

Pročitajte više