VIDEO Ovo je trenutak kad je tornado udario u školu u SAD-u

Screenshot: Facebook

MISSISSIPPI, država na jugu Sjedinjenih Država, počela je procjenjivati ​​razmjere razaranja nakon prolaska tornada dan ranije koji su usmrtili najmanje 25 ljudi. "To je tragedija", rekao je guverner Tate Reeves na Twitteru, govoreći o "razornoj šteti" nakon što su tornada prošla kroz Mississippi, 150 kilometara od zapada prema istoku.

"Razmjeri gubitaka i štete danas su očiti u svim pogođenim područjima", rekao je nakon posjeta Silver Cityju, jednom od najteže pogođenih gradova. Broj poginulih iznosi 25, a deseci ljudi su ozlijeđeni, prema Službi za hitne situacije države Mississippi (MSEMA). 

Ekipe za potragu i spašavanje rade na pronalaženju žrtava. Tornado je prošao kroz srednju školu u gradu Armory, a nadzorne kamere su snimile trenutak kada je udario.

 

Američki predsjednik Joe Biden u priopćenju je rekao da se radi o strašnim slikama i istaknuo da će država učiniti "sve što može da pomogne... koliko god bude potrebno". Tornada, meteorološka pojava koju je teško predvidjeti, česta su pojava u Sjedinjenim Državama, posebice u središtu i na jugu zemlje.

Pročitajte više

 

Pročitajte više