VIDEO Klarić predvodio novi prosvjed u Zagrebu, zapalili svijeće na Markovom trgu

NOVI prosvjed održao se danas u Zagrebu. Prosvjed su jučer najavili Studenti za Slobodu, dodajući da će se održati i prosvjedi u drugim gradovima diljem zemlje.

"Dragi naši hrvatski studenti, pratitelji i podržavatelji slobode, nešto se pokreće u Hrvatskoj veliko sutra, 15. siječnja 2022. u 18 sati, na 30. obljetnicu od međunarodnog priznanja slobodne i neovisne hrvatske države i to u sljedećim sveučilišnim gradovima", napisali su na Facebooku te naveli Zagreb, Split, Osijek, Rijeku, Zadar, Pulu, Slavonski Brod, Varaždin... Naveli su još neke gradove i poručili: "Slobodu smo izborili tada, a danas se trudimo očuvati ju i očuvat ćemo ju! 😃 VIVAT LIBERTAS ‼️"

Andrija Klarić bio je predvodnik prosvjeda pa je prvi uzeo mikrofon.

 

Spominjao je Tuđmana i priznanje Hrvatske.

"To su bili dani ponosa i slobode. Sjaj zlatnih slova izblijedio je od laži i nepotizma. Ljude koji su na prvim crtama diljem Lijepe Naše krvarili sa znojem i krvlju, nesposobni političari su varali i poklanjali im pištolje kako bi sami lakše digli ruku na sebe", rekao je Klarić i dobio pljesak okupljenih.

Sljedeći je govorio Josip Jurčević, svoj govor je započeo citirajući Himnu slobode.

 

Nakon govora Zovak, povorka od 70-ak ljudi krenula je do Trga bana Jelačića, a zatim i do Markovog trga. Najavili su kako će na Markovom trgu zapaliti svijeće. To su i učinili, zapalili su svijeće, zadržali se još kratko gore te se počeli razilaziti. Klarić je na kraju rekao: Vidimo se iduće subote.

Pročitajte više