VIDEO Klečavci na Trgu u Zagrebu. Prosvjednici udarali bubnjevima. Pernar se svađao

Foto: Ena Dragićević/Index

PRVA je subota u mjesecu, a to znači da su na trgovima hrvatskih gradova molitelji. "Sutra, na prvu subotu u mjesecu, održat će se još jedna javna molitva krunice, na kojoj ćemo se utjecati našoj nebeskoj Majci za naš narod i Crkvu. Ovim putem želimo se ograditi od svih pojedinaca, političkih i drugih organizacija kojima nije na srcu zagovorna molitva nego skupljanje političkih bodova za nadolazeću izbornu godinu, a na našim leđima. Mi nismo politički nego molitveni pokret. Osuđujemo i ograđujemo se od svakog političkog djelovanja na mjestu naše molitve", objavili su jučer na stranici Muževni budite.

Na Trgu bana Jelačića okupilo se i nekoliko desetaka protuprosvjednika koji drže transparente i udaraju po bubnjevima. Jako su glasni. Do njih je došao i Ivan Pernar koji se svađao s nekima od prosvjednika protiv klečavaca. "Ja sam došao kako bih pokazao svima na koji se način ovi prosvjednici ponašaju. Da se vidi koliko su agresivni, koliko vrijeđaju", rekao je.

UŽIVO Klečavci opet mole na Trgu

Objavljuje Index.hr u Petak, 6. listopada 2023.

 

Foto: Ena Dragičević/Index

"Dana 7. listopada, na prvu subotu u mjesecu, u Zagrebu će se održati još jedna muška molitva krunice, na kojoj očekujemo odaziv muškaraca svih dobi.

Započet će u 8.30 na Trgu bana J. Jelačića, a molit će se na sljedeće nakane:
1. za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda te za prestanak bogopsovke,
2. za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru,
3. za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova,
4. za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu,
5. za svete, autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja,
6. za duše u čistilištu,
7. za osobne nakane.

Potičemo sudionike da prije krunice sudjeluju na sv. misi i da je prikažu za blagoslov i uspjeh javne molitve krunice. Također potičemo sve sudionike molitve i one koji nisu u mogućnosti sudjelovati da mole za blagoslov i uspjeh javne molitve krunice, od petka u 22 h do subote u 10 h, i da poste u petak na tu nakanu.

Vidimo se 7. listopada na Trgu bana J. Jelačića, trgu svih Hrvata, i na ostalim javnim mjestima diljem Hrvatske na kojima se moli krunica!
Ovaj miroljubiv i apolitičan događaj u Zagrebu organizira bratstvo ”Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina”.

Ograđujemo se i ovaj put od svih pojedinaca koji će namjerno ometati molitelje ili prolaznike ili isticati ideološki nepoželjna obilježja ili sudjelovati kao predstavnici udruga, a ne kao pojedinci", objavili su u najavi.

Pročitajte više