Video: Kojoti nasmrt izgrizli perspektivnu kanadsku folk pjevačicu Taylor Mitchell

DVA KOJOTA su u nacionalnom parku u Kanadi napala 19-godišnju folk pjevačicu Taylor Mitchell. Nesretna pjevačica je preminula u bolnici zbog ozljeda koje je zadobila u tom napadu.

Pjevačica iz Toronta je sama planinarila u nacionalnom parku Cape Breton kada su je napale dvije životinje. Drugi planinari, nakon što su čuli vrištanje, pozvali su čuvare koji su jednog kojota ubili, a za drugim još uvijek tragaju. Pjevačica je u napadu zaradila više ugriza te je helikopterom prevezena u bolnicu Halifax gdje je preminula u srijedu ujutro, pišu svjetski mediji.

Kojoti obično ne napadaju ljude

Glasnogovornica kanadske planinske policije Brigdit Leger rekla je da se kojoti obično boje ljudi te da je ovo jedan vrlo neobičan slučaj. Dodala je da su životinje bile vrlo agresivne u trenutku kada su čuvari došli na mjesto napada.

Taylor Mitchell bila je vrlo perspektivna mlada folk zvijezda, a ove je godine zaradila i kanadsku nagradu za folk glazbu u kategoriji mladih talenata. "Prije dva mjeseca je napunila 19 godina i bila uzbuđena zbog svoje budućnosti", napisala je u e-mailu menadžerica Lisa Weitz te dodala kako riječi ne mogu opisati tugu zbog gubitka tako drage, osjećajne i talentirane mlade žene.

Pročitajte više