VIDEO Macron pod stolom skinuo skupi sat dok je u emisiji pričao o minimalcu

Screenshot: Twitter

PREDSJEDNIK Francuske Emmanuel Macron prije par dana je na francuskoj televiziji TF1 branio svoju mirovinsku reformu i pokušao objasniti motive njezina uvođenja. Njegova reforma potaknula je bijes kod Francuza koji danima prosvjeduju na ulicama diljem zemlje. Prosvjedi u Francuskoj postali su iznimno nasilni i žestoki.

Osim snimki s prosvjeda, internetom sada kruži i snimka Macrona dok na televiziji brani reformu i pritom skida svoj skupocjeni sat s ruke. Macrona korisnici društvenih mreža optužuju da je tijekom intervjua skinuo sat od 80.000 eura kako bi pokazao da nije bogataš odsječen od stvarnosti, piše Guardian.

Iz Macronovog ureda pričaju drugačiju verziju priče. 

Skinuo sat ispod stola

Na društvenim mrežama su brojni simpatizeri LFI-ja, lijeve populističke stranke na čelu s najglasnijim protivnikom francuskog predsjednika Jean-Lucom Mélenchonom, podijelili snimku na kojoj se vidi da Macron na početku intervjua nosi sat Bell and Ross Ross V1-92 Blue Steel.

Potpredsjednica LFI-ja Clémence Guetté primijetila je kako Macron skida sat ispod stola u trenutku kada je govorio da radnici na minimalnoj plaći u Francuskoj nikada nisu imali veću kupovnu moć. "To je prava slika cijelog razgovora, ovaj čovjek je farsa", tvitala je Guetté.

Snimka Macronovog skidanja sata u studiju preplavila je Twitter i TikTok. Korisnici optužuju francuskog predsjednika da želi sakriti svoje bogatstvo dok govori o radnicima s minimalnom plaćom, piše francuski BFM.

Macronov ured: Skinuo je sat iz tehničkih razloga

Elizejska palača tvrdi suprotno od pojedinih francuskih političara i korisnika društvenih mreža. Macronov ured kaže da je predsjednik skinuo sat iz tehničkih razloga, nakon što je upozoren da je prilikom udarca njime o stol izazvao buku. Snimka intervjua s Macronom dostupna je na YouTubeu i na njoj se može čuti trenutak udaranja sata o stol.

No, buka se čuje kada Macron govori o prosvjedima u Francuskoj. Poslije toga u nastavku videa vidi se da Macron zaista skida sat pod stolom. Iz Macronovog ureda također navode da spomenuti model sata već par godina ne vrijedi 80.000 eura, već da košta 2400 eura ili manje.

Model sata koji Macron nosi na ruci je personaliziran grbom francuskog predsjednika, što znači da bi na tržištu mogao doseći višestruko veću cijenu kada bi ga predsjednik odlučio prodati.

"Predsjednik je već nosio taj sat prilikom drugih javnih događanja, kao što su finale Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. u Kataru i državni posjet Washingtonu prošlog prosinca", priopćili su iz Elizejske palače za L'Independent.

 

Pročitajte više

 

Pročitajte više