VIDEO Mali avion srušio se kraj autoceste u Nashvilleu, snimljen kako pada nad cestom

Mali avion srušio se jučer navečer na autocestu u Nashvilleu i zapalio, pri čemu je poginulo svih pet putnika u letjelici. Zbog nesreće autocesta je bila djelomično zatvorena, a istraga je i dalje u tijeku, objavila je lokalna policija.

Zrakoplovu je odobreno hitno slijetanje u zračnu luku John C. Tune nakon što je posada oko 19:40 prijavila kvar na motoru i nestanak struje, rekao je glasnogovornik policije Metro Nashville, Don Aaron. Pilot je ubrzo nakon prvog javljanja rekao kontroli zračnog prometa da neće stići do piste.

Još se ne zna odakle je krenuo

Zrakoplov je nakon pada eksplodirao u plamenu, rekla je glasnogovornica vatrogasne službe Nashvillea Kendra Loney. "Taj udar je bio katastrofalan i nitko nije preživio", dodala je Loney. Policija tek treba javno identificirati žrtve i još uvijek radi na utvrđivanju odakle je zrakoplov krenuo.

Svjedoci su izvijestili da se činilo kako sa zrakoplovom "očito nešto nije u redu dok je dolazio iznad međudržavne ceste" i prije nego što se srušio na područje iza dućana Costco uz autocestu I-40 East, rekao je Aaron. "Sreća je da letjelica nije udarila ni u jednu zgradu dok je padala", rekao je Aaron.

Nacionalni odbor za sigurnost prometa i Savezna uprava za zrakoplovstvo istražit će uzrok nesreće, rekao je. Videozapis svjedoka prikazuje letjelicu u plamenu i dimu, a slike koje je podijelila policija prikazuju unakaženi okvir letjelice okružene hitnim službama na travnatom rubu ceste.

Pročitajte više