VIDEO Maras Plenkovića napao Bandićem, ovaj mu uzvratio Beljakom

Screenshot: N1

NAJSNAŽNIJE je jutros u inače mirnom aktualnom prijepodnevu u saboru zaiskrilo kada je pitanje postavio SDP-ov Gordan Maras. 

On je žestoko prozvao premijera Andreja Plenkovića zbog koalicije s Milanom Bandićem, a spominjao je i navodni Bandićev nalog da se oko Plenkovićeve kuće posebno čisti smeće.

"Iznenadit će ga postaviti pitanje vezano uz to što se zaboravlja da je Zagreb glavni grad Republike Hrvatske. Grad se guši u smeću, ja znam da je Bandić dao poseban nalog da se čisti oko premijerove kuće, ali ostatak Zagreba se guši u smeću. U pripremi je otimačina javnog prostora kroz GUP uz HDZ-ovu podršku. Do kada ćete podržavati vašeg najvjernijeg saveznika bez kojeg nema vlasti ni u gradu ni u državi? Vi osobno ste posjeli Bandića i glavnog državnog odvjetnika Jelenića da ćaskaju u loži HNK. On već šest godina uživa presumpciju nevinosti, dok se građane osudi za dvije godine. Moje pitanje je do kada, gospodine Plenkoviću, do kada ćete maltretirati Hrvatsku, i vi i Bandić", pitao je Plenkovića Maras. 

Plenković mu odgovorio

Plenković je u odgovoru Marasu spominjao Beljaka, a uzvratio je i na izjavu o posebnom nalogu za čišćenje smeća pred njegovom kućom. 

"Ja mislim da je ovo 20. jubilarni put da vi ovdje želite razgovarati o predstavničkom tijelu koje nije Hrvatski sabor. To pitajte tamo u Gradskoj skupštini. To smo isto naučili. Vi mene pitate o koaliciji s Bandićem, da ja vas pitam do kad ćete vi surađivati s gospodinom Beljakom? Ajde da čujemo od SDP-a do kada će surađivati s njim nakon što je objavio ono na engleskom, koji nije dostojan. Rekli ste da je Bandić naložio da čiste smeće oko moje kuće? Prema onome što govorite, imali bi puno više za čistiti oko vaše kuće. Pričate besmislice", rekao je Plenković.

Maras mu je odgovorio. 

"Za početak kad vas sluša čovjek izgledalo bi da vi ne podržavate Bandića. Moš mislit. Iza vaših riječi stoji bezrezervna podrška Bandiću. Plenković je jednako Bandić. Počeli ste plagirati stavove gospodina Brkića. Sramota vas i Hrvatske je da vlast ovisi o čovjeku koji ima ne znam koliko optužnica", uzvratio je Maras Plenkoviću. 

Pročitajte više