Šatoraši su na ulicu donijeli plinske boce, a Medved ih je danas nazvao "dostojanstvenima"

Screenshot: RTL, Foto: Hina

MOLITVOM i prigodnim govorima šatoraši su pred Ministarstvo hrvatskih branitelja obilježili treću obljetnicu svog 555 dana dugog prosvjeda.

Okupilo ih se malo, samo stotinjak, da čuju što im imaju reći Đuro Glogoški i ministar Tomo Medved.

Dostojanstvene prijetnje plinskim bocama

A ministar je bio slatkorječiv. Njihovo godinu i pol dana dugo maltretiranje središta Zagreba nazvao je "dostojanstvenim, jedinstvenim mirnim prosvjedom u novijoj hrvatskoj povijesti".

Zaboravio je ministar Medved, koji je na svoju sadašnju poziciju došao skoro pa ravno iz šatora, na plinske boce na Savskoj cesti, marševe koji su blokirali grad, pohode na Markov trg. 

"Tada su nam govorili da problema nema i da smo mi iz udruga ispolitizirani", ustvrdio je Tomo Medved, zaboravivši da su šatoraši imali upravo političke zahtjeve.

I da su kao barjak nosili natpis "Oba će pasti" ciljajući na Ivu Josipovića i Zorana Milanovića. I dobili su što su htjeli. I puno više od toga. U saborskoj je proceduri zakon koji će od njih napraviti nadgrađane s posebnim pravima. I istina je da su se uz političke ciljeve borili upravo za to - za privilegije koje sam rastu četvrt stoljeća od završetka rata.

Dajte još love i prestanite nas zvati parazitima

"Kroz sve ovo vrijeme branitelji su se koristili u političke svrhe, a stvarala se negativna slika u javnosti. Na nas se gledalo kao na parazite društva", ustvrdio je na proslavi trogodišnjice početka šator-revolucije Đuro Glogoški.

I on i ministar Medved tvrde da će se novim zakonom to promijeniti. Misle da će građani prestati smatrati branitelje privilegija parazitima jer će plaćati još više.

Pročitajte više