VIDEO Mještani otoka blizu Jakarte pronašli moguće krhotine Boeinga 737

Screenshot: CNN Indonesia

STANOVNICI otoka Lancang pronašli su krhotine aviona u blizini mjesta gdje se navodno srušio zrakoplov kompanije Sriwijaya Air.

"U vodi smo pronašli kablove, dio traperica i komade metala", rekao je sigurnosni službenik Zulkifli za CNN Indonesiu.

Srušio se na području indonezijske upravne jedinice Kepulauan Seribu

Vlasti su potvrdile da se zrakoplov kompanije Sriwijaya Air SJ182 srušio na području indonezijske upravne jedinice Kepulauan Seribu (Tisuće otoka), niza otoka nedaleko od Jakarte. Stručnjaci procjenjuju da se srušio između otoka Lancang i otoka Laki.

Bambang Suryo Aji, zamjenik Nacionalne spasilačke agencije SAR (Basarnas) rekao je da je agencija odmah nakon saznanja o gubitku kontakta počela koordinirati akciju potrage i spašavanja.

Dodao je kako su djelatnici naišli na krhotine koje vjerojatno pripadaju zrakoplovu, ali da za to još nema službene potvrde.

Na području iznad kojeg je izgubljen kontakt sa zrakoplovom, lokalni ribari u blizini otoka Male pronašli brojne objekte za koje se smatra da su dio zrakoplova.

Kontrola leta izgubila je jutros kontakt sa zrakoplovom ubrzo nakon polijetanja iz indonezijskog glavnog grada Jakarte. Avion se navodno srušio u ocean nakon što je brzo izgubio na visini.

"Lokalni ribari su vidjeli kako objekti padaju u vodu"

Čelnik indonezijske upravne jedinice Kepulauan Seribu (Tisuće otoka), niza otoka nedaleko od Jakarte, kazao je kako se zrakoplov kompanije Sriwijaya Air u subotu srušio u vodama oko otoka Malea, piše Republika.co.id.

"Lokalni ribari su među prvima vidjeli kako oko otoka Malea i otoka Lancanga padaju objekti u vodu i rekli da su osjetili vibracije tla nakon što se avion srušio blizu naselja na Lancangu", dodao je.

Pročitajte više