VIDEO Na sjednici vlade prihvaćen velik broj amandmana na Zakon o obnovi

Screenshot: HRT

OSMA sjednica vlade održana je u Banskim dvorima. 

Na dnevnom redu otvorenog dijela sjednice bio je Prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti predstavniku vlade Republike Hrvatske za prihvaćanje amandmana drugih predlagatelja na Konačni prijedlog zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije.

Vlada je počela jednoglasnim usvajanjem dnevnog reda. 

"Nakon niza amandmana koje su zastupnici podnijeli na prijedlog ovoga zakona, nadležni resori su analizirali prijedloge i danas ćemo usvojiti zaključak", rekao je Plenković dodavši kako je vladi cilj da zakon bude kvalitetan. 

Djelomično prihvaćena tri amandmana

"Smatramo da je pristup koji smo zauzeli uključiv, štoviše - konsenzualan, i zbog toga smo odlučili prihvatiti prilično velik broj amandmana", zaključio je Plenković. 

Darko Horvat je predstavio zaključak.

"Spremni smo prihvatiti u potpunosti 30-ak amandmana, dok smo amandmane Ljubice Lukačić, Domagoja Hajdukovića i Natalije Martinčević spremni prihvatiti djelomično, odnosno tijekom sutrašnjeg predstavljanja ovih amandmana u saboru mi ćemo predstaviti na koji način bismo rado usuglasili konačnu izrjeku članaka zakona, a u skladu ili djelomično u skladu s predloženim amandmanima", rekao je Horvat.

"Slijedom navedenoga, predlažem vladi da ovaj zaključak i usvojimo", rekao je Horvat. 

Plenković je pitao vladu slažu li se i zaključak je jednoglasno usvojen. 

Pročitajte više