VIDEO Nadbiskup Hranić: Djeca se ne rađaju zato što su roditelji komotni

Screenshot: Twitter

POVODOM blagdana Velike Gospe u Aljmašu je održana misa na kojoj je propovijed držao nadbiskup Đuro Hranić.

Hranić je, između ostalog, kazao da su tolerancija i tromost mjerodavnih institucija srušili zvijezdu pravednosti, a onda se dotaknuo i demografije.

"Djeca se ne rađaju ne zato što roditelji nemaju novaca, najčešće ne zbog tog razloga. Nego zato što su roditelji komotni, ne žele obavezu", kazao je tijekom propovijedi.

Kazneno prijavljen zbog širenja mržnje o gejevima

Podsjetimo, protiv đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića lani je zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju podnesena kaznena prijava.

Hranić je u prosincu u đakovačkom Nadbiskupskom domu organizirao susret s novinarima slavonskih redakcija. Prema izvještajima brojnih medija, javno je poticao na nasilje i mržnju prema osobama homoseksualne orijentacije.

Hranić je rekao da je svjestan kako su osobe s homoseksualnim sklonostima često doista diskriminirane te mu je neprihvatljivo da netko trpi nasilje samo zato što ima takve sklonosti, "osim ako to baš prakticira u javnosti i izaziva tu istu javnost, onda to može ne odobriti, ali može razumjeti".

Mediji su prenijeli Hranićeve izjave u kojima opravdava bezrazložno nasilje nad homoseksualcima, i to u javnim prostorima, u svim slučajevima u kojima potencijalni počinitelji nasilja percipiraju nečiju homoseksualnu orijentaciju.

Pročitajte više