Video: Napravljen robot koji čita misli i radi ono što vi poželite

RAZVOJ robota od danas kada je predstavljen uređaj koji čita misli i prenosi ih robotu koji izvršava ono što želite , otišao je još korak dalje.

Uz ovakav "čitač misli" čovjek će u bliskoj budućnosti moći samo sjediti i zamišljati da si radi sok ili usisava, a robot će zaista i obavljati te stvari. Uz ovakav uređaj na koji će se moći spojiti i drugi kućanski aparati čovjek će moći upravljati i klima uređajem te otključavati svoj automobil samo kada to pomisli.

Robot "kopira" kretanje lijeve i desne ruke, trčanje i hranjenje

Uređaj je razvila i predstavila Honda, a radi na način da čita "električne signale" u mozgu te promjene u krvnom tlaku kada čovjek razmišlja o četiri jednostavna pokreta. Za sada robot prenosi  kretanje lijeve i desne ruke, trčanje i hranjenje. Honda je uspjela analizirati na koji način mozak šalje signale za te jednostavne funkcije te ih je bežičnim putem prenijela na robota "čovjekolikog" oblika Asima.

Pedantni Japanci "izbacili" su i video na kojem se vidi kako čovjek s crnom kacigom upravlja malenim robotom udaljenim samo nekoliko metara od njegova stolca. Proizvođači tvrde kako ova tehnologija još nije spremna za demonstraciju uživo, jer bi se moglo dogoditi da više ljudi ometa razmišljanje čovjeka u stolcu. No, prvi korak je napravljen pa sada možemo samo zamišljati kakva nas budućnost čeka.

I.Kri.
Foto i video: YouTube
 

Pročitajte više