VIDEO Nastavnik u SAD-u obojio lice u crno za Noć vještica, sada je suspendiran

Screenshot: Twitter/@karrington_kk

SREDNJOŠKOLSKI nastavnik iz Kalifornije koji se za Noć vještica obojio u muškarca crne boje kože, poslan je na administrativni dopust, navodi se u priopćenju školskog okruga Milpitas Unified School District, a prenosi CNN.

Na video snimci, koja se pojavila na društvenim mrežama, vidi se nastavnik lica obojanog u crno kako u školi pokušava oponašati poznatog repera Commona.

“Čin omalovažavanja“

"Prilike su neograničene, mogućnosti besmislene, što ćete napraviti? Milijuni ljudi nemaju za hranu, a što ćemo mi? Sa AI, Microsoftovom tehnologijom, budućnost je na vama. Vi to možete. S AI, budućnost je nevjerojatna“, kaže nastavnik u videu.

Francis Rojas, ravnatelj srednje škole Milpitas priopćio je kako je neimenovani nastavnik suspendiran i da je pod internom istragom zbog čina "omalovažavanja".

"Bolno je znati kako u našoj školskoj zajednici u kojoj obitelji naših učenika govore preko 50 jezika i dolaze iz kultura i religija diljem svijeta, još uvijek postoji ova vrsta kulturne neosjetljivosti i nedostatka kulturne svijesti", stoji u priopćenju ravnatelja.

Pročitajte više