VIDEO Tramvaj iskočio iz tračnica, nesnosne gužve. Zakrčen ogroman dio grada

Foto: Hana Kajari/Index

U ZAGREBU su prometne gužve svakodnevne, ali jutros su posebno velike u zapadnom dijelu grada. Kako nam pokazuje servis Google Traffic, a javljaju i čitatelji, gužve su ogromne na području Trešnjevke i Črnomerca, a formirale su se prilično rano, prije osam sati. Inače, gužve su najgore nešto prije devet sati.

Kolona prema Črnomercu počinje na Aveniji grada Bologne, a nastavlja se i na početku Ilice prema Črnomercu. Velika je gužva i u Prilazu baruna Filipovića, ulici u koju se skreće iz Ilice. Nastavlja se velika gužva i u Ulici grada Mainza, sve do Trga Franje Tuđmana. 

Gužva je i u obližnjoj Selskoj, i to prema sjeveru. Gužva u Selskoj počinje još na Knežiji i proteže se cijelom Selskom skoro do križanja s Ilicom.

Velika gužva u zapadnom dijelu Zagreba

Objavljuje Index.hr u Ponedjeljak, 19. veljače 2024.

Iskočio tramvaj kraj Zapadnog kolodvora

Jedan dio uzroka ovakve gužve mogao bi se kriti u radovima. 

"Selskom cestom, na dijelu od Zagrebačke avenije do Krapinske ceste, biti će otežan promet od utorka 20. veljače 2024. od 08,00 sati do subote 24. veljače do 15,00 sati.  Zbog izvođenja hitne sanacije oštećenja kolnika i komunalnih instalacija na Selskoj cesti, u fazama će se zauzimati dijelovi kolnika dok će se promet odvijati po preostalom slobodnom dijelu.

Sugrađane molimo da obrate pozornost na privremeno postavljenu signalizaciju te da imaju razumijevanja zbog mogućih poteškoća u prometu", stoji u jučerašnjem priopćenju Grada.

Drugi dio odgovora vjerojatno se krije u činjenici što je na križanju Hanuševe i Republike Austrije kod Zapadnog kolodvora tramvaj jutros iskočio iz tračnica. 

 
 

Pročitajte više