VIDEO Nove optužbe: "Kad hrvatska policija uhvati migranta, onda ga tuče"

SARAJEVSKA televizija TV1 objavila je večeras u Dnevniku prilog o migrantima koji optužuju hrvatsku policiju da ih tuče. Kažu kako se zbog katastrofalnih i nehumanih uvjeta u Unsko-sanskom kantonu sve više migranata vraća u Sarajevo, i to pretežno u kamp Ušivak kod Hadžića.

Istovremeno, velik broj migranata koji su boravili u Ušivku napušta kamp u nadi da će uspjeti izbjeći brutalnost hrvatske policije i prijeći na teritorij Europske unije.

"Mi smo izbjeglice, ne migranti", kaže jedan migrant na samom početku priloga.

"Imamo probleme s hrvatskom policijom prilikom prelaska granice. Neki od momaka ovdje koji su se vratili iz Bihaća kažu da su ih tukli. Neki od njih imaju slomljenu ruku, neki nogu i to je veliki problem za nas", govori drugi.

"Kad hrvatska policija uhvati migranta, onda ga tuče"

"Problem u Bosni je hrvatska policija. Kad uhvate migrante, onda ih tuku", dodaje.

Emin iz Alžira kazao je novinarima da ih hrvatska policija tuče pendrecima. Pokazuje pritom zamotani prst i ruku te govori da ide na prematanje. "Zavoji na obje ruke dokazuju brutalnost i nehumanost hrvatske policije", piše TV1.

"Nismo teroristi. Potrebni su nam samo mir i poslovi. Mi vas volimo, vas Europljane. Želimo živjeti kao vi jer smo i mi ljudi. Molimo vas, pomozite nam", rekao je jedan migrant.

Hrvatska policija u više je navrata, unatoč snimkama na kojima se jasno vide ozlijeđeni migranti, odbacila navode da ih tuče.

Pročitajte više