VIDEO Obersnel izvrijeđao bivšu HDZ-ovku, poslušajte što joj je rekao

Screenshot: YouTube

NA DANAŠNJOJ sjednici Gradskog vijeća u Rijeci gradonačelnik Vojko Obersnel napao je nezavisnu vijećnicu, bivšu HDZ-ovku, Ivonu Milinović. 

Nakon njegovog divljanja po dvorani, u Centru Zamet zavladala je neugodna tišina, a stvar je spašavao koliko je i kako mogao predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat.

Vijećnica Milinović u nekoliko je navrata u raspravi istaknula da ne može podržati rebalans proračuna zbog toga što je trebalo na rashodovnoj strani kresati programe Europske prijestolnice kulture te odustati od projekta obnove motornog broda Galeb.

U nekoliko navrata navela je i da su supružnici zaposlenika gradske uprave dobivali autorske honorare za svečano otvorenje EPK i da je to krajnje dvojbeno.

Ovo nije prvi put da ju je napao

Obersnel je u jednom trenutku pukao. Poručio joj je da "ne s*re", da ne priča gluposti, da je alapača i da vrijeđa sve zaposlenike gradske uprave. 

"Mene odavde mogu izbaciti samo građani Rijeke", rekavši kako ga nitko ne može izbaciti sa sjednice. 

Na kraju se ipak smirio, sjeo na mjesto, a predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat dodijelio mu je opomenu.

Ovo nije prvi Obersnelov napad na vijećnicu. 

>> Pogledajte Obersnelov bijesni ispad, urlao na HDZ-ovku

Podsjetimo, Milinović je prošle godine izbačena iz HDZ-a zbog izjave o Srbima i vrbama. 

>> HDZ-ovka: Rijeci ne trebaju vrbe jer je malo Srba. Možda trebaju u Dalmaciji

"Šugava Rijeko, smrdljivi grade, pobit ću pola tvoje Armade, šugava Rijeko puna si Srba, ne brini, Rijeko, ima još vrba", citirala je vijećnica pjesmicu na jednom podcastu. Nakon toga je dala svoj osvrt na pjesmicu. Prvo, rekla je da joj ne smeta navijački folklor. A onda je rekla da Rijeci ne trebaju vrbe jer nema puno Srba.

Pročitajte više