VIDEO Ovako jutros izgleda vrtić u koji je nedavno uloženo 6 milijuna kuna

JAKO nevrijeme pogodilo je jučer Virovitičko-podravsku županiju, a zbog tuče i velikih količina kiše najviše je štete u općini Čačinci. Iako se voda povukla još sinoć u 21 sat, dječji vrtić Lipa u Čačincima, koji je otvoren prije godinu i pol dana i u koji je uloženo više od 6 milijuna kuna, značajno je oštećen.

Voda je u vrtiću gotovo dosegla strop, tako da vatrogasci danas rade na čišćenju mulja i vode, javlja HRT. Alen Jurenac, načelnik Općine Čačinci, izjavio je kako su sinoć ušli u objekt i zaključili da se radi o ogromnoj šteti. "Počeli smo sa sanacijom i očekujem da ćemo kroz nekoliko sati iznijeti sav namještaj i ustanoviti o kolikoj se šteti radi te pristupiti njenoj sanaciji", nastavio je.

Tvrdi da je stanje u vrtiću kaotično. "Podovi su gotovo potpuno uništeni, namještaj također. Oprema gotovo sva je uništena. Kad počnemo izvlačiti van, vidjet ćemo o kakvim se razmjerima radi", istaknuo je. Navodi kako su već krenuli raditi na premještanju 75 mališana koji pohađaju vrtić

"Najvjerojatnije ćemo ih premjestiti u osnovnu školu, ali o tome ćemo na vrijeme obavijestiti roditelje. Djeca neće u tom smislu trpjeti. Nastojat ćemo uz pomoć i Županije i resornih ministarstava, svih koji nam mogu na bilo koji način pomoći, staviti vrtić ponovno u funkciju", najavio je.

Ovako vrtić izgleda jutros.

 

Video: Informativni centar Virovitica

Osim vatrogasaca, u spašavanju onoga što se spasiti da sudjeluju i brojni mještani.

"Ostaje veliki žal za ovim što se dogodilo, no nemamo puno izbora. Idemo sanirati što se sanirati može, dovesti ovo zdanje u prvobitni oblik u najkraćem mogućem roku. Šteta je zaista nemjerljiva.

U ovom trenutku samo mogu reći da se zahvaljujem svim našim volonterima i službama koje su odreagirale u kratkom roku. Organizirali smo se, radimo na čišćenju i sanaciji. Dajemo sve od sebe da što prije ovo saniramo, a tražit ćemo i pomoć svih nadležnih institucija", rekao je načelnik Jurenac, prenosi ICV.

Pročitajte više