VIDEO Pitali Srbe zašto vole Putina, odgovori su nevjerojatni

Screenshot, Video: Index.hr/Rumble

RUSKI predsjednik, Vladimir Putin, jučer je posjetio Srbiju. Dočekao ga je srpski predsjednik, Aleksandar Vučić, i oko 100.000 Srba.

>>FOTO Srbi ludi za Putinom, mahali mu slikama Vučića, popova, svetaca i četnika

Potpisano je dvadesetak sporazuma između dviju zemalja, Putin je Vučiću uručio orden, a Vučić je pak Putinu darovao psa.

Na svečanoj večeri Putinu je "Kaljinku" i "Rjabinušku" zapjevao Ivica Dačić. Podsjetimo, Dačić je pjevao i Erdoganu tijekom njegova službenog posjeta Srbiji, i to na turskom.

"Živio predsjednik Vladimir Putin"

Putin je na kraju dana otputovao natrag u Rusiju, a uoči njegovog dolaska novinari su Srbe koji su se u velikom broju okupili da dočekaju ruskog predsjednika upitali zašto ga vole. Ovo su odgovori nekoliko njih.

"Ja sam ovdje najprije zato što volim Rusiju. Moj otac je volio Rusiju, bio na Golom otoku zbog Rusije, a ja, uistinu, kada ne navijam za Srbiju, navijam za Rusiju i to, onako, žučno. A drugo, gospodin Putin je jedan čovjek koji je apsolutno zaslužio - ne da idemo ovako do Hrama svetog Save, nego da idemo ovako do Sibira", samo je jedna od izjava.

"Velika sreća i zadovoljstvo, povijesni trenutak za Srbiju. Konačno, naš veliki prijatelj, možda i jedini u svijetu je došao pružiti podršku i da se izborimo za sve ono što se događa u našoj zemlji", poručila je jedna žena s dočeka Putinu.

Nosili Putinove fotografije, mahali zastavama

Na snimci se vidi kako okupljeni nose zastave Srbije, ali i transparente s porukama Putinu kao i njegove fotografije. 

Jedan muškarac je tako nosio transparent na kojem je na ćirilici bilo napisano: "Sloboda, pravo, čast, pravda, mir. Jednim imenom - Putin."

"NATO desetljećima traži najjače rusko oružje, a ono im je pred nosom. Jedno je u Rusiji, to je rusko srce, a drugo najjače oružje je Putin", stajalo je na istom transparentu.

Pročitajte više