KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Plenković: E to neće tako ići, da se ravnatelj Doma napada jer je HDZ-ovac

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PREMIJER Andrej Plenković danas je, osim što je demantirao HRT-ovu vijest da su štićenici Doma iz Splita na respiratoru, nazvavši to lažnim vijestima, branio i HDZ-ovog ravnatelja Doma koji se našao na meti kritika.

Točnije, branio je činjenicu da je ravnatelj Doma HDZ-ovac. Podsjetimo, ravnatelj Doma je HDZ-ovac Ivan Škaričić, bivši gradonačelnik Omiša, koji je na mjesto ravnatelja Doma došao bez javnog natječaja. Podsjetimo i kako je jutros objavljeno da su štićenici desetak dana imali temperaturu, no tek su u ponedjeljak testirani na koronavirus, a testovi su pokazali da deset štićenika ima koronavirus, a još 39 pokazuje simptome. 

Plenkovića su novinari pitali je li ravnatelj Doma Ivan Škaričić dobio taj posao preko stranke čiji je član – HDZ-a.

Ovako je odgovorio:

“Naravno da ne. Ja do jučer nisam ni znao tko je ravnatelj toga Doma. Ako je neki problem u staračkom domu, onda je ravnatelj što – član političke stranke, i to vladajuće. E to tako neće ići, takvu logiku nećemo prihvatiti u niti jednom trenutku.”

Potom se bavio time što građani Stožer ne doživljavaju kao dio vlade, što mu evidentno smeta. 

“Moram reći da Stožer postoji jer ga je osnovala Vlada RH. U njemu su i potpredsjednik vlade i ministar zdravstva. Nisu oni tamo došli slučajno. Oni su tu jer su politički imenovani. Bizarno je da sve što Stožer radi, da se kaže da to nije vlada. Sve odluke koje Stožer donosi, naravno, prethodno konzultira s vladom”, zaključio je Plenković.

Pročitajte više