VIDEO Pogledajte trenutak kada je izbio veliki požar u CIOS-u

Screenshot:Index

INDEX je u posjedu snimke nadzornih kamera iz skladišnog prostora CIOS-a gdje je jučer izbio veliki požar. 

Požar je izbio nekoliko minuta nakon 20 sati, a na snimci se vidi početak buktinje. 

Požar je podmetnut?

Iz uprave tvrtke C.I.O.S. jučer oko 23 sata su izvijestili su da je požar, koji je u subotu navečer zahvatio njihovu skladišni prostor za prikupljanje i preradu otpada na Jankomiru, u cijelosti pod kontrolom te da su nadzorne kamere snimile početak incidenta. Tijekom noći je požar potpuno ugašen. 

Prvom internom analizom snimke nadzorne kamere lokacije vidljiv je dim s vanjske strane ograde skladišta nemetala, pa je vjerojatno da je izvor požara izvan skladišta, što budi sumnju da je podmetnut, navodi se u priopćenju Uprave C.I.O.S.-a.

Inače, ovo je već peti put u četiri godine da gori CIOS. 

Smrad se proširio cijelim zapadnim dijelom Zagreba

Požar koji je zahvatio otvoreno skladište CE-ZA-R-a Centra za reciklažu, članice C.I.O.S. grupe, u cijelosti je pod kontrolom a u intervenciji je sudjelovalo 26 vatrogasnih vozila s 98 vatrogasaca, izjavio je na mjestu događaja pomoćnik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Tomislav Resman. U gašenju je lakše ozlijeđen jedan vatrogasac. 

Građani su nam javili da se dim i smrad proširio cijelim zapadnim dijelom Zagreba. "Cijelo Špansko je zagušeno smrdljivim dimom", javio nam je u večernjim satima čitatelj. Isto su nam javili i čitatelji iz Donje Kustošije.

Veliki požar i u Heinzelovoj ulici

Jučer je gorjelo i u Heinzelovoj ulici. Gorjelo je oko tisuću četvornih metara napuštenoga skladišta, a požar je gasio 41 vatrogasac s 12 vozila zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe (JVP), dok požar otpada površine 20 puta 20 metara u C.I.O.S.-u gasi 85 vatrogasaca s 23 vozila.

Uzroci požara bit će poznati nakon očevida, stoji u priopćenju Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Ozlijeđen vatrogasac

U skladištu u Heinzelovoj ulici bilo je više paleta s alufolijama, kockama za potpalu vatre kao i velika količina izolir traka. Vatru su najprije primijetila djeca koja su se tamo igrala, a nakon toga su zaštitari obavijestili vatrogasnu postrojbu. U skladištu nije bilo struje pa se nagađa da je požar podmetnut, a prva procjena je da je šteta oko 200 tisuća eura.

Požar u prostorima CIOS-a, koji je u vlasništvu a Petra Pripuza, buknuo je nedugo nakon požara u Heinzelovoj, a vatra je zahvatila otpad koji je nedavno zbrinut s ilegalnog odlagališta na Savici.

U gašenju požara lakše je ozlijeđen jedan vatrogasac.

Pročitajte više