VIDEO Policajac u SAD-u šakom udario starijeg muškarca najmanje 11 puta

POLICAJAC s Floride optužen je za korištenje prekomjerne sile nakon što je snimljen kako više puta šakom udara 65-godišnjaka i stavlja koljeno na njegovu glavu, i to nakon što su mu stavljene lisice.

UPOZORAVAMO DA BI NEKIM ČITATELJIMA OVA SNIMKA MOGLA BITI UZNEMIRUJUĆA 

Nicholas Lordi (34) iz policijske postaje West Palm Beach optužen je za korištenje prekomjerne sile tijekom incidenta koji se 1. studenog 2019. dogodio ispred trgovine mješovitom robom u Južnoj Floridi.

John Monroque (65) je nakon takvog postupanja policije imao slomljen nos, piše NBC News.

"Skočio mi je na leđa, oborio me na tlo i postao nasilan"

"To nije bilo potrebno. Skočio mi je na leđa, oborio me na tlo i postao nasilan", rekao je u srijedu Monroque na konferenciji za novinare.

Lordi je kazao kako je odgovorio na prijavu hitne službe u kojoj se navodi da pijani muškarac odbija napustiti trgovinu. Rekao je da je Monroque pokazao "nepoštovanje" prema policiji i da se prepirao sa službenicima.

No, istražitelji koji su bili zaduženi za istragu ovog incidenta navode kako snimke s kamera pokazuju da se stvari nisu odvijale onako kako tvrdi policajac. Na snimkama se vidi kako je Lordi pritisnuo Monroquea i prvo ga udario šest puta iako 65-godišnjak nije uzvraćao udarce.

Policajac je ga je zatim prevrnuo i udario ga još pet puta. Monroque je kasnije kazao da je u jednom trenutku izgubio svijest.

Pročitajte više