VIDEO Policajci u Atlanti napali studenta i studenticu, dvojica dobila otkaz

Screenshot: Index

DVOJICA policajaca iz Atlante dobila su otkaz nakon primjene "pretjerane sile" nad studentom i studenticom tijekom prosvjeda ovoga vikenda, objavila je gradonačelnica spomenutoga grada. 

Video: Atlanta PD

Policajci su snimljeni kako su u centru grada razbijali prozore vozila u kojem su se nalazile dvije osobe nakon čega su izvukli žensku osobu i upotrijebili elektrošoker nad muškom osobom. 

Šefica policije Erika Shields navodi kako se radi o studentu i studentici. 

"Bilo je to najgore iskustvo mog života", rekla je dvadesetogodišnja Taniyah Pilgrim dodavši kako su se ona i njezin prijatelj Messiah Young vraćali kući s prosvjeda kad se incident dogodio. 

U incidentu sudjelovalo pet policajaca

Gradonačelnica Keisha Lance Bottoms rekla je kako ju je snimka uznemirila.

"Kad gledamo snimku, jasno je da je uporaba sile bila pretjerana. Također je jasno da policajac koji je koristio elektrošoker treba biti otpušten", rekla je Bottoms. 

Jedan od policajaca napisao je u izvješću kako je koristio elektrošoker jer nije bio siguran jesu li osobe u vozilu naoružane.

"Nisam vidio njihove ruke te sam koristio elektrošoker", navodi. 

U ovom incidentu sudjelovalo je pet policajaca. Osim dvojice koji su dobili otkaz, trojicu ih još čeka disciplinska mjera. 

Incident je tek posljednji u nizu snimljenih interakcija među Afroamerikancima i policijom koji nerijetko završe i smrću - kao u slučaju Georgea Floyda, nenaoružanog crnca kojeg je policija ubila u Minneapolisu, a neredi zbog tog događaja šire se SAD-om. 

Pročitajte više