Video: Policija i vojska uspjeli istjerati teroriste iz policijske akademije u Pakistanu

PAKISTANSKE snage sigurnosti uspjele su preuzeti kontrolu nad policijskom akademijom koju je jutros napala naoružana skupina. Policija i vojska su tijekom borbi ubili tri terorista dok je četvero uhićeno.

Naoružana skupina zauzela je jutros policijsku akademiju u pakistanskom Lahoreu, a tijekom akcije poginulo je najmanje 20 policajaca dok su drugi ostali zatočeni. Više od 100 ljudi je ozlijeđeno u napadu. Podaci o mrtvima i ozlijeđenima još uvijek se ne mogu sa sigurnošću potvrditi.

Grupa je napad izvela naoružana puškama, a vojska i druge sigurnosne službe pokušavaju su ih nakon osam sati borbe istjerali iz uporišta koje su osvojili. Jedan napadač je već uhićen ranije, pišu svjetski mediji. Novinari su vidjeli kako policajci okružuju i tuku bradatog muškarca.

Osam do deset napadača izvelo napad

Guverner provincije Salman Taseer rekao je kako se sumnja da je napad izvelo od osam do deset napadača koji su u ovome trenutku u okruženju. Napad u policijskoj akademiji započeo je u trenucima kada su policajci izvršavali svoje jutarnje vježbe.

"Napali su nas bombama. Okružio nas je gusti dim. Svi smo panično trčali u različitim smjerovima", rekao je ranjeni policajac Mohammad Asif kojega su dovezli u bolnicu. Napadače je opisao kao bradate i mlade. Oko 700 policajaca je u trenutku napada bilo u prostoru akademije.

Upali preobučeni u policijske odore

"Neki od napadača nosili su policijske uniforme", rekao je policajac Ahsan Younus te dodao kako su neke policajce uzeli kao taoce.  Ni jedna poznata teroristička grupa još nije preuzela odgovornost za ovaj napad..

I.Kri.
Foto i video: YouTube

Pročitajte više