VIDEO Policija kod Slavonskog Broda spasila kubanske migrante iz nabujale rijeke

Foto: MUP

INTERVENTNA policija Slavonskog Broda danas je imala akciju spašavanja migranata. Nadzirući državnu granicu oko 10 su sati na ušću rijeke Orljave u rijeku Savu uočili više osoba koje su zapomagale i dozivale u pomoć.

Bile su na nepristupačnom terenu, u poplavljenom raslinju uz rijeku Savu te granični policajci nisu mogli do njih službenim plovilom pa su u akciju spašavanja krenuli čamcem Interventne. Kako javlja PU brodsko-posavska, sve osobe su spašene i prevezene na sigurno i suho u policijsku postaju. Jednoj odrasloj osobi je pružena liječnička pomoć, te je prevezena u bolnicu. Po dolasku u policijsku postaju promrzlim osobama su osigurani topli napici i hrana, a u suradnji s djelatnicima Hrvatskog crvenog križa i suha odjeća i obuća.

Utvrđeno je da se radi o 13 državljana (dvoje djece, pet žena i šest muškaraca) Republike Kube, koji su nezakonito prešli državnu granicu i ušli u Republiku Hrvatsku. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad sukladno zakonskim odredbama, dodaju iz policije.

Policija poslala upozorenje

Policijska uprava brodsko-posavska apelira i opetovano upozorava na tragedije koje se mogu dogoditi osobama prilikom nezakonitih prelazaka državne granice jer riskiraju svoje zdravlje i život. Također se mogu ponoviti slučajevi oštećenja ili prevrtanja čamaca (jer je Sava puna naplavina, granja i trupaca), pa su tragedije neizbježne, ako se u tom trenutku u blizini ne nalaze policijski službenici koji su uvijek spremni pomoći i spasiti osobe.

Pročitajte više