Video: Poljak suprugu strpao u svinjac i tamo je zatočio tri pune godine

DOLAZEĆI na poziv da provjeri stanje životinja na jednoj farmi pored Varšave u Poljskoj, veterinara Matiju Jandu šokirao je zatečen prizor, u svinjcu sa životinjama živjela je žena.

Elžbieta Rozbicki sa svinjama je živjela pune tri godine u nemogućim uvijetima, s jedne strane njezin krevet, kada, peć i hrana, a s druge svinje i njihova hrana te nepodnošljiv smrad i krajnje nehigijenski uvijeti života.

"Tako je praktičnije"

Zašto je tako živjela? Zbog supruga zlostavljača, koji ju je na taj način kaznio zbog priješnje prijave policiji, zbo g nasilja u obitelji.

"Tako je i praktičnije. Sad sam bar miran od nje", kazao je za portal tvnwarszawa.pl njezin suprug.

"Što mogu učiniti? Mogu samo plakati", ispričala je Rozbicki. "Danas sam pojela samo malo kruha i popila šalicu čaja", pojadala se novinarima nesretna žena.

Susjedi i općina ignorirali njezine muke, sve do dolaska novinara

Ni uvijeti u kojima živi njezin suprug zlostavljač i njegov 23-godišnji sin nisu ništa bolji te su jednako strašni. Posvuda se nalaze ostaci hrane, slama i po nekoliko tjedana mrtve kokoši.

Šokantno je i to što su susjedi,a i njihova općina znali za uvijete u kojima žive, no nisu poduzimali ništa. Kažu kako je primala nekakve novce te da nije ispunjavala uvijete za socijalnu pomoć.

Gradonačelnik mjesta Strachówk obećao je pomoći Elžbijeti, iako je nekoliko mjeseci prije medija znao za njezin slučaj, no na intervenciju se odlučio tek nakon podizanja medijske prašine.

B.V.
Foto: tvnwarszawa.pl

Pročitajte više