VIDEO Premijerka Belgije posjetila bolnicu, dočekala je okrenuta leđa

Screenshot: Twitter/@JoshuaPotash

BELGIJSKOJ premijerki Sophie Wilmes jučer je prilikom službenog posjeta bolnici priređen hladan doček. Naime, kada je Wilmes počela pristizati sa svojom pratnjom u bolnicu Saint-Peter u Bruxellesu, osoblje ju je dočekalo - okrenutih leđa.

Bolnica Saint-Peter središnja je ustanova za liječenje zaraženih tijekom pandemije koronavirusa. Prvi belgijski slučaj, Philippe Soubry, liječen je tamo nakon povratka iz Wuhana u Kini, gdje se i zarazio. Kako je broj slučajeva zaraze rastao, i druge bolnice u zemlji počele su primati pacijente s covidom-19.

Okrenuli su joj leđa

Wilmes je jučer posjetila dvije bolnice, Saint-Peter u Bruxellesu i Deltu u Auderghemu, piše The Brussels Times.

"Posjeti bolnicama Delta i Sint-Pieter bili su važni trenuci dijaloga i za osoblje i za mene. Raspravljali smo o zdravstvenoj situaciji, psihičkim naporima, vrednovanju posla i financiranju zdravstvene zaštite", piše na njenom službenom Twitter profilu.

Međutim, dijalog s medicinskim sestrama i ostalim zaposlenicima nije izgledao tako idilično kada je premijerka tek došla u bolnicu. Naime, kada je njezin automobil krenuo prema ulazu, dvostruki red zdravstvenih djelatnika okrenuo joj je leđa.

Predstavnici osoblja kasnije su objasnili da su zdravstveni djelatnici razočarani vladinim postupkom tijekom pandemije i njenim pristupom zdravstvu općenito. Nezadovoljni su niskim plaćama, nedostatkom osoblja i pokušajima vlade da zaposli kao pripomoć nekvalificiranu radnu snagu.

Pročitajte više