VIDEO Prije točno četiri godine Trump je ismijavao Hillary Clinton zbog upale pluća

Screenshot: CNN

PRIJE četiri godine vodila se predizborna bitka između Hillary Clinton i Donalda Trumpa. Clinton je tjednima kašljala, ponekad je jedva i hodala, a na kraju se ustanovilo da ima upalu pluća.

Bolest joj je utvrđena tek nakon što joj je pozlilo uslijed obilježavanja napada 11. rujna na američke Blizance. Njena liječnica je rekla da ima i alergiju i upalu pluća.

No Donald Trump cijelo je vrijeme dovodio u pitanje zdravstveno stanje Hillary Clinton, navodeći kako ona "zdravstveno i fizički nije podobna biti predsjednica SAD-a". Trump je u kolovozu te godine svojim pristašama kazao kako Clinton više nema fizičke i mentalne izdržljivosti koja je potrebna da bi se borilo protiv terorista ISIS-a.

Dodatno, Trumpov tabor i republikanski dio javnosti napao je stožer Hillary Clinton za lažiranje njezinog stvarnog zdravstvenog stanja.

Prije točno četiri godine, točnije 2. listopada 2016. godine, Trump je ismijavao Hillary Clinton zbog bolesti, a snimka se počela dijeliti jutros nakon što je potvrđeno da Trump ima koronu.

Pročitajte više