VIDEO Prva žena koja je cijepljena u Hrvatskoj: Nisam ništa osjetila

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

KRENULO je cijepljenje protiv korone u Hrvatskoj.

Prva osoba koja se cijepila bila je Branka Aničić, 81-godišnja štićenica Doma za starije osobe Trešnjevka. Sestra joj je izmjerila temperaturu, a liječnik potom ubrizgao cjepivo protiv covida-19.

"Cjepivo je jedino rješenje da možemo normalno živjeti"

Nakon što je žena cijepljena, čuo se aplauz okupljenih. Gospođa je odmah dala izjavu za medije.

"Ja sam Aničić Branka, upravo sam cijepljena. Pozdravljam sve prisutne, posebno našeg premijera i naše političko društvo koje mi stalo pratimo.

Drago mi je da sam ja prva i moj dom i da se vratimo u normalan život. Brzo je cjepivo došlo, brže nego što smo se nadali. Sad svi trebamo prihvatiti i zbog svojih prijatelja. Nisam cijepljenje ni osjetila. Sad možemo dalje uživati u našem domu, bit će brzo normalno. Zbog naših obitelji, zbog nas samih, zbog ljudi starijih, treba se cijepiti.

To je jedino rješenje da možemo normalno živjeti, kao što smo prije. Da možemo uživati u svojim aktivnostima. Ja imam dva praunuka, Milu i Antonija, ako ih smijem pozdraviti. Veselim se susretu sa svojim praunucima, zbog toga sam se cijepila", rekla je prva cijepljena gospođa u Hrvatskoj.

Novinari su je pitali je li joj bio problem odlučiti se za cijepljenje te je li bila nervozna.

"Ni slučajno!" odgovorila je. Rekla je kako je nevjerojatan osjećaj biti prva cijepljena osoba u Hrvatskoj i da će joj tek postati jasno koliko je to velika stvar. Pozdravila je svoje prijatelje u domu i zaželjela osobama u stacionaru brzi oporavak, a pozdravila je i sve okupljene novinare. 

Danas će cijepiti još 20 korisnika doma

Liječnik koji skrbi o štićenicima doma i koji je obavio prvo cijepljenje, Miro Hanževački, rekao je kako će danas u domu biti cijepljeno 20 korisnika, a u idućih nekoliko dana ukupno 110 štićenika.

"Ponosan sam što smo omogućili da oni kojima je najpotrebnije dobiju cjepivo u pravom trenutku. Sretni smo što nam je to sredstvo na raspolaganju", kazao je Hanževački.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više