VIDEO Putin razgovarao s dvojnikom: "Ovo je moj prvi dvojnik"

Screenshot: X

Činilo se da je ruski predsjednik Vladimir Putin nakratko ostao bez riječi kada se danas suočio sa svojim dvojnikom kojeg je generirala umjetna inteligencija (AI), piše Reuters. Dvojnik je iskoristio priliku da postavi pitanje Putinu o umjetnoj inteligenciji tijekom tradicionalne godišnje konferencije.

"Vladimire Vladimiroviču, zdravo, ja sam student na Državnom sveučilištu u Sankt Peterburgu. Želim pitati, je li istina da imaš puno dvojnika? I također: Kako gledate na opasnosti koje umjetna inteligencija i neuronske mreže donose u naše živote", upitao ga je i izazvao smijeh publike u dvorani s Putinom u Moskvi.

Česta nagađanja oko Putinovog dvojnika

Pitanje je kod Putina izazvalo rijetko oklijevanje, već u njegovom četvrtom satu odgovaranja na pitanja tijekom maratonske konferencije. "Vidim da možda sličiš meni i govoriš mojim glasom. Ali razmišljao sam o tome i odlučio da samo jedna osoba mora biti poput mene i govoriti mojim glasom, a to ću biti ja", odgovorio je Putin. 

"Usput, ovo je moj prvi dvojnik", dodao je Putin naknadno. Inače, posljednjih godina su se javljale spekulacije, osobito u zapadnim medijima, da Putin ima jednog ili više dvojnika koji ga pokrivaju u nekim javnim nastupima zbog navodnih zdravstvenih problema. Kremlj je to opovrgnuo i rekao da je predsjednikovo zdravlje izvrsno.

Pročitajte više