VIDEO Putinov propagandist: Amerikanci su prešli crvenu liniju, objavili su nam rat

Screenshot: Twitter

PUTINOV propagandist Igor Korotčenko je na ruskoj državnoj televiziji izjavio da su Sjedinjene Države objavile rat njegovoj zemlji nakon što su se pojavila medijska izvješća kako je Bijela kuća odobrila ciljane udare na Krim. Videoisječak iz njegovog televizijskog gostovanja na Twitteru je objavio TheKremlinYap, račun koji prati propagandu Kremlja.

Podsjetimo, američka državna podtajnica Victoria Nuland je prošlog tjedna kazala kako Rusija na okupiranom poluotoku ima mnoštvo vojnih objekata koji su ključni u sukobu. "To su legitimne mete, Ukrajina ih gađa i mi to podržavamo", dodala je Nuland. Korotčenko je zbog toga optužio Amerikance da su prešli crvenu liniju. 

"SAD je neprijatelj i vojni protivnik Rusije"

"Nakon što je SAD prešao svaku zamislivu i nezamislivu crvenu liniju, danas je američki State Department zapravo objavio da ide u rat protiv Rusije. Pretpostavljam da tako treba tumačiti Nulandinu izjavu. Nema potrebe za ublažavanjem. SAD je neprijatelj i vojni protivnik Rusije", rekao je Korotčenko. 

"Ako očekuju da netko drugi izvrši masivne raketne napade na ruski teritorij, ali uz njihovu pomoć, onda možda to možemo smatrati kao casus belli (povod za rat) i reagirati u skladu s tim", nastavio je. 

Korotčenko je pozvao ruske dužnosnike da "daju odgovarajuće, konceptualne, doktrinarne i vojne odgovore na ovu drsku izjavu Sjedinjenih Država te poduzmu odgovarajuće mjere". "Kakve mjere? Vidjet ćemo", zaključio je. 

 

Pročitajte više