VIDEO Putinov propagandist: Nemamo više opcija. Moramo ih izbrisati s lica Zemlje

Screenshot: Twitter

VLADIMIR Solovjov, saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina i poznati propagandist, osvrnuo se na izvješća da su ukrajinske rakete oštetile most na Krimu. Ruska vojska je 2014. zauzela poluotok Krim od Ukrajine, a udari na regiju eskalirali su posljednjih mjeseci. Jučer su ruski dužnosnici objavili da su ukrajinske snage oštetile mos Čongar, koji povezuje dijelove Hersonske oblasti pod ruskom kontrolom s Krimom.

Ukrajinske vlasti nisu izravno preuzele odgovornost za napad, ali je glasnogovornica ukrajinske vojske Natalia Humeniuk na nacionalnoj televiziji govorila o ometanju ruske logistike. Od početka ruske invazije na Ukrajinu u veljači prošle godine, Solovjov je više puta pozivao Rusiju da koristi taktičke nuklearne bombe u ratu, piše Newsweek.

"Oni udaraju u naše mostove, a mi u njihove ne"

Ovom prilikom je poručio kako je napad na Krimu još jedan primjer zašto bi Rusija trebala koristiti takvo oružje. Novinar BBC-ja Francis Scarr na Twitteru je podijelio prevedenu snimku Solovjovljevih komentara o napadu na most.

"Više nemamo (drugu) opciju. Moramo ih izbrisati s lica Zemlje - njihove centre odlučivanja, a ne ukrajinski narod. Ali nikome u njihovom vodstvu ne bi trebalo dopustiti da se osjeća ugodno. Obratite pozornost na to koliko su nam govorili da je teško pogoditi njihove mostove. Oni udaraju u naše mostove, ali mi u njihove ne", kazao je propagandist. 

"Zašto sami sebi smišljamo neka ograničenja?"

Dodao je kako ne može "pronaći logično objašnjenje" zašto ruske snage ne bi trebale odgovoriti snažnijim oružjem. "Ne razumijem zašto ne koristimo cijeli arsenal i sve što imamo. Zašto svaki put sami sebi smišljamo neka ograničenja? Ako nam naše taktičko nuklearno oružje daje prednost, možda je vrijeme? Možda ga jednostavno trebamo upotrijebiti?" naveo je. 

Američki State Department je još ranije identificirao Solovjova kao "možda najenergičnijeg propagandista Kremlja". Solovjov je prethodnih mjeseci govorio o tome da bi Rusija trebala izvesti nuklearni napad na svaku zemlju koja bi pokušala pritvoriti Putina zbog naloga za uhićenje Međunarodnog kaznenog suda. 

Pročitajte više