VIDEO Radnik urinirao u spremnik sa sastojcima za popularno kinesko pivo

Screenshot: X

KINESKE vlasti provode istragu nakon što se pojavio video koji prikazuje radnika iz pivovare Tsingtao kako urinira u spremnik za koji se vjeruje da sadrži sastojke za popularno pivo. Snimka je na društvenim mrežama imala desetke milijuna pregleda, piše BBC.

Tvrtka je priopćila kako je obavijestila policiju odmah nakon što je došla do videa, dodajući da je sporna serija zapečaćena. Tsingtao je jedan od najvećih kineskih proizvođača piva i najveći izvoznik. Na snimci koja se u četvrtak pojavila na internetu vidi se radnik, odjeven u uniformu s kacigom na glavi, kako se penje preko visokog zida i ulazi u kontejner prije nego što počne mokriti po njemu. 

Policija je započela istragu

Poslovni list National Business Daily citirao je interni izvor koji je rekao kako snimatelj i osoba sa snimke nisu izravni zaposlenici tvrtke. U priopćenju objavljenom u petak ured za nadzor tržišta i administraciju grada Pingdua, u kojem se nalazi tvornica, naveo je da su odmah uspostavili tim i proveli istragu na licu mjesta.

Iz pivovare su naveli kako "pridaju veliku važnost" snimci na internetu, a policija je započela istragu. Korisnici kineskih društvenih mreža su šokirani snimkom jer je sporni brend piva vrlo poznat u zemlji i inozemstvu. 

"Pišanje koje će uništiti puno novca, ovaj je radnik ovdje napravio pravu štetu", glasi komentar koji je dobio najviše lajkova na platformi Weibo. Dionice pivovare Tsingtao oštro su pale kada je šangajska burza otvorena jutros, ali su se poslije toga stabilizirale. 

Pročitajte više