HDZ OČITO NEMA VEĆINU Reiner: To uopće nije bitno

Foto: Index, Hina

ŽELJKO Reiner iz HDZ-a rekao je kako u ovom trenutku nije važno ima li HDZ većinu. Time je praktički jedan od vodećih ljudi HDZ-a praktički javnosti dao do znanja kako HDZ nema većinu ruku u Saboru. Jer, da ima, logično je da bi tako rekao. Osim toga, od jutra je u Saboru i Andrej Plenković, ne izlazi iz dvorane u kojoj je Klub zastupnika HDZ-a i pokušava sačuvati vlastitu guzicu u fotelji u Banskim dvorima.

>> IZ MINUTE U MINUTU Cirkus u Saboru, Petrov izdržao napade, raspravlja se o arhivima ne o njemu


"Većina u ovom času postoji i nju Most ignorira, to je nedemokratski i neprihvatljivo", počeo je Reiner.

"Druga stvar je da Most inzistira na tome da se prije nego se raspravi o njegovom odlasku za koji postoji apsolutna većina, on želi da se prvo raspravi pitanje ostanka ministra Marića u Vladi. To je zamjena teza. Za ostavku Marića mora imati više od 76 glasova, a u to nitko ne vjeruje pa ni oni sami. Međutim, prije toga se mora raspraviti pitanje za koje se zna odgovor", Reiner je pilio naopako.

"Mislim da je logično da ako nemate povjerenje onih koji su vas izabrali odete i prepustite to nekome drugome. A onda, dapače, da se sutra raspravi pitanje ministra Marića. Mi smo predložili da se održi proširena sjednica predsjedništva Sabora, vidite da se to ignorira. Dakle, to je kršenje nečega što je demokratski postupak", dodao je.

No onda je rekao kako nije važno ima li HDZ većinu, a što Plenković već danima tvrdi.

"U ovom času uopće nije važno ima li HDZ većinu", ispalio je Reiner. Upravo pitanje većine je jedino važno pitanje ovih dana koje puno toga rješava. Ako je HDZ ima onda će se izglasati ostanak Marića. Ako je nema, izbori su jedino logično rješenje. No za Reinera to nije bitno.

"Možda HDZ i ima većinu, to nije važno. Ključno je pitanje predsjednika Sabora koji nema više povjerenje", pokušao je relativizirati važnost tog pitanja Reiner.

"Ja vam opet kažem da je to irelevantno, to nije važno. Ono što je važno da vlada funkcionira. Ali sad nije u pitanju vlada, nego sabor", dodao je pogubljeni Reiner koji je, namjerno ili slučajno, puno toga otkrio.

Pročitajte više