Video: Ribari pred djecom zaklali kornjaču i pili joj krv jer je "bolja od Viagre"

VRLO rijetki primjerak morske kornjače uhvaćen je na plaži pored Gaze, a nakon što su je ubili, palestinski ribari su je i pojeli jer kažu kako je krv kornjače jako dobar afrodizijak, a ima i ljekovite sposobnosti.  

Dok je krv iz kornjačina vrata liptala usred gomile nakon što su je zaklali, jedan od ribara imao je potrebu objasniti okupljenima kako je ta krv "bolja od Viagre". Da bi stvar bila puno gora, djeca koja su klanje kornjače promatrala sa strane, viđena su poslije kako dio njenog oklope koriste za surfanje.

Izuzetno rijetka životinja

Kako je potvrdio za strane medije vodeći izraelski stručnjak za morske kornjače , Yaniv Levy,  riječ je o izuzetno rijetkom primjerku "sedmopruge usminjače".

"Sedmopruga usminjača živi u otvorenim morima tropskih i umjerenih područja širom svijeta, a zabilježena je čak i uz kanadsku obalu. U Sredozemnom i Jadranskom moru je vrlo rijetka i zabilježena svega nekoliko puta", stoji na portalu kornjace.hr uz podatak kako je riječ o najvećoj živućoj morskoj kornjači i najvećem živućem reptilu. Ime je dobila zbog mekoga, kožnatog oklopa sa sedam uzdužnih grebena.

U Hrvatskoj kazna 40 tisuća kuna


"Na svjetskoj je razini sedmopruga usminjača izuzetno ugrožena životinja. 1982. godine se smatralo da postoji oko 115 000 odraslih ženki sedmopruge usminjače. Međutim, u novije im vrijeme brojnost drastično opada za što je odgovoran isključivo čovjek. Najviše stradavaju zaplitanjem u ribarske mreže , uništavanjem gnijezda i od posljedica zagađenja mora", stoji u obavijestima specijaliziranog portala za kornjače kornjace.hr.

Da se kojim slučajem ovako nešto dogodilo u Hrvatskoj, naravno bez klanja, minimalna kazna za izlov ove vrste bila bi 40 tisuća kuna. Klanje već spada u domenu udruga za zaštitu životinja i zdravog razuma. 

I.Ć.

Pročitajte više