VIDEO Ruski propagandist o žrtvama potresa: Nismo mi Crveni križ

Screenshot: Twitter

SAVJETNIK ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko na Twitteru je objavio isječak iz emisije ruske državne televizije Rusija 1. Snimka prikazuje neimenovanog gosta koji govori o posljedicama dva snažna potresa koji su jučer pogodili južni dio Turske i sjeverozapadnu Siriju. 

Najnovije brojke govore da je u potresu smrtno stradalo više od 5100 ljudi, dok su deseci tisuća ozlijeđeni. "Mnogo ljudi je poginulo danas u Turskoj i Siriji. Rusija je ponudila pomoć i pružit će je... Žalim li ih (žrtve potresa)? Da, žao mi ih je kao ljudskih bića", započeo je gost svoje izlaganje.

"Ne možemo pomoći svima"

"Ali žalim li ih više nego svoje sunarodnjake, pa čak i Ukrajince s druge strane, ili Ruse koji svakodnevno ginu u ovom ratu? Iskreno ću reći vama i gledateljima da prije svega mislim na ove mrtve", nastavio je gost. Dodao je da ga djelovanje ravnatelja CIA-e Williama Burnsa puno više zabrinjava od jučerašnjih potresa.

"Ne vidim nikakve sirijske ili turske jedinice koje se bore na našoj strani. Naravno, moramo pomoći, pretpostavljam. Ali mi nismo Crveni križ, ne možemo pomoći svima, moramo prvo misliti na svoju zemlju", zaključio je gost. 

 

Pročitajte više