VIDEO Sarajevo se sjetilo mladih liječnica koje je prije godinu ubio pijani vozač

Prije točno godinu dana pijani Armin Berberović pregazio je na pješačkom prijelazu mlade liječnice Azru Spahić i Almu Suljić. Berberović je na djevojke naletio u sarajevskom naselju Marijin Dvor. Spahić je preminula na mjestu, dok je Suljić umrla kasnije u bolnici.

Nakon nesreće je utvrđena prisutnost alkohola u Berberovićevom organizmu, a utvrđeno je da nije ni položio vozački ispit.

Brojni građani danas su se okupili ispred Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, odakle su krenuli u memorijalnu šetnju za tragično stradale mlade liječnice.

Na mjestu stradanja su položili cvijeće i odali počast smrtno stradalim doktoricama.

U siječnju počelo suđenje Berberoviću

Arminu Berberoviću u siječnju ove godine počelo je suđenje na Kantonalnom sudu u Sarajevu.

Prije dokaznog postupka, na ročištu za izjašnjenje o krivnji, Berberović je rekao da nije kriv.
Berberoviću se na teret stavlja da se kao vozač nije pridržavao prometnih propisa te da je ugrozio javni promet dovodeći u opasnost živote ljudi, uslijed čega su poginule dvije osobe, dok je jedna zadobila lakše tjelesne ozljede.

Osim što je bio pripit, konzumirao je i drogu

Tužiteljica Iva Kurilić je na ročištu pročitala optužnicu s detaljima nesreće. U njoj stoji da se nesreća dogodila 26. svibnja 2023. u 23:30 na križanju ulica Maršala Tita i Dolina. Berberović se kretao iz smjera Baščaršije u Mercedesu koji nije njegov.

Upravljao je vozilom bez vozačke dozvole, s 0.51 promilom alkohola u krvi. U njegovom organizmu pronađeni su amfetamin i još neke psihogene supstance, prenosi Avaz. Kretao se brzinom od 76.3 km/h iako je dopuštena brzina 50 km/h, te nije prilagodio vožnju noćnim uvjetima.

Po dolasku na križanje zbog skretanja u Dolinu, u tim trenucima, na zeleno svjetlo i preko pješačkog prijelaza, ulicu su prelazile Azra Spahić, Alma Suljić, njezina sestra Edina Suljić i Edna Pivić. Od siline udarca Spahić i Suljić završavaju na poklopcu vozila, nakon čega su odbačene na pješačku stazu. Auto se nastavio kretati i udario u metalni nosač prometnog znaka i izlog obližnje pekare, piše Avaz.

Spahić je uslijed teških ozljeda mozga i lubanje umrla na licu mjesta, dok je Suljić zbog ozljeda glave preminula u UKC-u Sarajevo.

Bez olakotnih okolnosti

Tužiteljica Kurilić je u uvodnoj riječi kazala da nije našla nijednu olakotnu okolnost za Berberovića. Navela je da su kobnu noć bili idealni uvjeti za normalnu i sigurnu vožnju, piše Avaz.

Kurilić je navela kako će tijekom postupka dokazati da je Berberović počinio kazneno djelo i da će saslušati očevice događaja, prometne i medicinske vještake.

Pročitajte više