VIDEO Sat vremena bio zatvoren tunel na A1, stvorila se ogromna kolona. Javio se HAC

Foto: Čitatelj Indexa

Ogromna kolona stvorila se nešto prije 18 sati na autocesti A1 Zagreb - Ploče - Karamatići u tunelu Mala Kapela u smjeru Dubrovnika, nakon što je prekinut promet u tunelu Mala Kapela. Prema informacijama HAK-a, u kolona je bila duga šest kilometara, a prema Googleu kolona je bila dugačka gotovo 10 kilometara. 

Nekoliko minuta prije 19 sati čitateljica je javila kako promet polagano kreće. Neki od čitatelja javljaju kako su u koloni čekali sat vremena. Nešto nakon 19 sati kolona je i dalje bila oko četiri kilometra, no oko 20 sati autocesta se raščistila i sada promet teče bez zastoja. 

 

"Uključio se požarni alarm pa je teretno vozilo naletjelo na rampu"

HAK je objavio kako je tunel zatvoren jer se u njemu aktivirao požarni alarm. Index je sada iz HAC-a dobio detaljnije informacije o tome što se događalo. 

"Nakon što se aktivirao automatski alarm za protupožarnu zaštitu, tehničke i vatrogasne ekipe Hrvatskih autocesta pregledale su obje tunelske cijevi i ustanovile da nema požara. Promet je pušten jednom cijevi, dok je u desnoj cijevi teretno vozilo naletjelo na rampu te je bilo potrebno uklanjanje teretnog vozila iz tunela. Ophodnja i vatrogasci su na mjestu događaja", kazali su nam iz Hrvatskih autocesta. 

"Kada se aktivira alarm za požar, sustav detekcije zbog sigurnosti korisnika automatizmom zatvara tunel. Promet je pušten u oba smjera", rekli su još za Index iz HAC-a.

Kroz hitni koridor koji su ostavili vozači dok su čekali otvaranje tunela prolazili su policija i Hitna pomoć. 

 
 

Na Facebooku se javila saborska zastupnica Centra Marijana Puljak koja je objavila fotografiju kolone iz autobusa i napisala kako je i ona zapela pred tunelom Mala Kapela.

Stali smo. Tunel Mala Kapela zatvoren.

Posted by Marijana Puljak on Friday, June 16, 2023

Pročitajte više