VIDEO Škoro je u restoranu uhićenog kralja Adventa pjevao Bandiću

Screenshot: Facebook/Denis Mohenski

UHIĆENI kralj Adventa Denis Mohenski na svom je Facebook profilu 2014. godine objavio videosnimku iz svog bistroa na zagrebačkoj Trešnjevci, na kojoj se vidi da Miroslav Škoro pjeva Bandiću i njegovoj ekipi.

Datum objave snimke je 12. lipnja 2014. godine, kad je Hrvatska igrala prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u nogometu (poražena je 3:1 od Brazila u Sau Paulu). Očito su zato Milan Bandić i njegovo poveće društvo u navijačkim dresovima. 

Na snimci se vidi da Škoro s tamburašima pjeva pjesmu Moja Hercegovina. U jednom trenu Bandić, kako se čini, daje novac harmonikašu, a zatim se čuje kako netko viče: "Škori, Škori." Škoro se okreće prema harmonikašu i nešto stavlja u džep. Potom se opet okreće prema harmonikašu, pa je moguće da mu je nešto vratio.

Pogledajte snimku!

 

U svakom slučaju, u restoranu uhićenog Denisa Mohenskog su se uz pjesmu družili pokojni gradonačelnik Milan Bandić, za kojeg je USKOK utvrdio da je primao ogromni novac kao mito u dva odvojena slučaja, a sumnja se kako je u jednom od tih slučajeva milijune dijelio upravo s Mohenskim, te Miroslav Škoro, koji je od Mohenskog 2019. uzeo kućicu na Adventu. 

Druge fotografije iz bistroa Deno, koji se na Facebooku reklamira kao "restoran u srcu Ljubljanice" (Zagrepčani taj dio grada znaju i kao Remizu), otkrivaju da je snimka Bandića i Škore nastala upravo u restoranu Denisa Mohenskog.

Škoro: Za kućicu sam se morao javiti Mohenskom

Miroslav Škoro neki dan se iz sabora se obratio javnosti o uhićenjima u Zagrebu. Priznao je da je do adventske kućice došao tako što se obratio upravo uhićenom Mohenskom, s kojim je onda i ugovorio najam kućice, ali predstavio je to kao da je na to bio prisiljen. 

"Ja sam se obratio baš Mohenskom, ne osobno, nego smo kao tvrtka morali poslati zahtjeve njemu, on bi poslao ugovor i morali smo unaprijed uplatiti novac", rekao je Škoro.

Rekao je i da je on već upozoravao na posao s kućicama u Zagrebu: "Ne može grad Split od 10 puta manje kućica uprihodovati više od Zagreba, koji ima 10 puta veći promet. Ovo je još jedno uhićenje koje nikog nije iznenadilo", rekao je Škoro, dodajući da je duboka država tempirala uhićenje baš na dan kad se u saboru raspravlja o Zakonu o civilnim žrtvama.

Konstatirao je još da od uhićenja neće biti ništa. 

"Prije svega, mislim da je model dodjeljivanja kućica bio netransparentan, odnosno postojalo je pravo gradonačelnika da on odlučuje o svemu. To je, s druge strane, sve bilo vrlo skupo, jedne godine smo kućicu platiti 90.000 kn plus PDV, a druge godine 100.000 kuna plus PDV. Mislim da je tako bilo za sve i to je bilo neprimjereno skupo. Moralo se puno improvizirati, nema kvalitetne infrastrukture, uvjetovali su da morate raditi s određenim dobavljačima. Nije isto kada netko želi promovirati neki određeni proizvod. Netko želi imati ličku, netko slavonsku, netko istarsku kućicu, a onda imaju svi isto", rekao je još Škoro o svom poslu na Adventu. 

Podsjetimo i kako USKOK-sumnja da su Bandić, Mohenski i Bandićev vozač Zdravko Krajina podijelili pet milijuna kuna kroz firme Mohenskog i Krajine preko kojih su davali u zakup adventske kućice na najprestižnijim lokacijama u gradu.

Pročitajte više