VIDEO Slavonski Brod se zabijelio od tuče, poplavljeni podrumi, auto ostao pod vodom

Foto: Ivica Galović/Pixsell, MUP

Županijski centar 112 Slavonski Brod izvijestio je kako je u popodnevnim satima područje Slavonskog Broda zahvatilo nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom.

Zbog velike količine kiše koja je pala u kratkom periodu poplavljeno je 30-ak podruma, a na intervencije su upućene žurne službe koje saniraju štetu.

Poplavljen je podvožnjak u Ulici Eugena Kumičića, iz kojeg je izvučeno vozilo. Kako je objavio brodportal, u pomoć vozaču koji je zaglavio u dubokoj vodi u podvožnjaku u pomoć je prvi priskočio Brođanin Hrvoje Mužević. Uz pomoć još trojice, uspjeli su izgurati automobil iz poplavljenog podvožnjaka.

Na terenu su žurne službe čiji će pripadni zasigurno imati posla u pomoći građanima s ispumpavanjem vode iz njihovih podrumskih prostorija.  

Zabilježeni su i padovi stabala na pješačku stazu i prometnice, koja su brzim intervencijama uklonjena, izvijestili su.

☎️Županijski centar 112 Slavonski Brod ➡ u popodnevnim satima područje Slavonskog Broda zahvatilo je nevrijeme praćeno...

Objavljuje Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RHČetvrtak, 2. svibnja 2024.

"Sve je došlo naglo"

"Nevrijeme je trajalo oko pola sata. Nešto prije 17 sati naglo se zamračilo, najednom je naletio jači vjetar, a s njim i kiša te zatim i tuča. Sve je bilo praćeno i grmljavinom", rekla je naša novinarka.

 

Žuto upozorenje na snazi

Na snazi je za Slavoniju i dalje žuto upozorenje zbog mogućeg nevremena. Kako piše, mogući su izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom uz obilniju kišu u kraćem vremenu i tuča.

Foto: Čitateljica Kristina
Foto: Čitatelj Ivan S.

Slavonski Brod se zabijelio od leda, a ulice zaplivale u bujicama od obilne kiše ovog poslijepodneva u kratkom i jakom...

Objavljuje Radio BrodČetvrtak, 2. svibnja 2024.

 

Slavonski Brod Video: Anita Špeljak

Objavljuje Vremenska Prognoza za Hrvatsku u Četvrtak, 2. svibnja 2024.

 

Pročitajte više