VIDEO Šojgua pitali kada i kako će rat završiti, pogledajte reakciju

Foto: EPA

RUSKI ministar obrane Sergej Šojgu je u razgovoru za medijsku kuću TV Zvezda ruskog Ministarstva obrane upitan kako će rat završiti, na što je odgovorio: "Svaki rat završava mirom".

Ali kada je novinar upitao koliko brzo se može očekivati mir u Ukrajini, Šojgu nije odgovorio na pitanje i otišao je iz prostorije. Iako je TV Zvezda prvotno pustila snimku ministra obrane kako odlazi, ona je u kasnijem priopćenju izrezana.

Zapadni analitičari kažu da ruski predsjednik Vladimir Putin vjerojatno planira odugovlačiti rat što je dulje moguće u nadi da će potpora Zapada Ukrajini oslabjeti.

Šef NATO-a: Zapad se mora pripremiti na dugi rat

"Vladimir Putin nema neposrednih planova za mir u Ukrajini i stoga se Zapad treba pripremiti da Kijevu još dugo vremena dostavlja pomoć", upozorio je glavni tajnik NATO-a u intervjuu za Guardian. Jens Stoltenberg rekao je da je ruski predsjednik uključen u "rat iscrpljivanja".

"Žestoke borbe usredotočene oko Bahmuta pokazuju da je Rusija voljna samo ubaciti tisuće i tisuće vojnika, uzeti mnogo žrtava za minimalne dobitke", rekao je šef NATO-a. "Predsjednik Putin ne planira mir, on planira još rata", nastavio je Stoltenberg, dodajući da Rusija povećava vojnu industrijsku proizvodnju i "dopire do autoritarnih režima poput Irana, Sjeverne Koreje i drugih kako bi pokušala dobiti više oružja" .

Pročitajte više