VIDEO Splićanin policajcima rekao "drugovi", uhitili su ga

Foto: Screenshot

PROSVJED grupe Splićana na Rivi na Praznik rada završio je intervencijom policije. Splitski aktivist Zoran Burić priveden je u postaju zbog remećenja reda i mira. Još će se vidjeti za koji će ga članak optužiti.

Kako je javio Dalmatinski portal, problem je bio to što je Burić u nekoliko navrata policijskim službenicima kazao "druže". Oni su to shvatili kao provokaciju i vrijeđanje službene osobe te su Burića pokupili u maricu i odveli ga u policijsku postaju da mu uruče obavijest o počinjenom prekršaju.

Splićani su se na Rivi na javnom prosvjedu "Izađi i bori se" okupili povodom obustave karantene te kršenja osnovnih ljudskih prava na slobodu govora, izražavanja, kretanja i rada, a jedan od zahtjeva im je obustava instalacije 5G mreže dok se ne dokaže da nije štetna. Prosvjeduje se i u Zagrebu i Rijeci, a organizatori su poziv da izađu na svoje ulice uputili i građanima ostalih gradova. 

No o kakvom se god prosvjedu radilo, teško je shvatiti da policija nekoga uhićuje zbog riječi "druže".

Istovremeno, na obilježavanju obljetnice Bljeska u Okučanima dvojica muškaraca u majicama s natpisom "Za dom spremni" nisu uhićena, a policija je kao faktor u svom (ne)postupanju spominjala - jaku kišu.

> Policija za Index: Nismo priveli muškarce u majicama ZDS, padala je jaka kiša

 

 

Pročitajte više