VIDEO Sukob Armade i Boysa, bacali baklje, gađali se bocama, srušili ogradu...

Screenshot: X

Danas je na zagrebačkom Maksimiru odigrana utakmica 24. kola SuperSport HNL-a između Dinama i Rijeke, a nakon utakmice nedaleko od stadiona izbili su navijački neredi. 

Na snimci koja kruži društvenim mrežama vidi se sukob Bad Blue Boysa i Armade. Skupina navijača iz jednog kafića u blizini stadiona baca baklje na drugu grupu navijača koja je stajala na parkingu preko puta ceste. Osim baklji, bacali su i boce, a u jednom je trenutku skupina na parkingu srušila zaštitnu ogradu. Na snimci se također može čuti urlanje i psovke. 

Na snimci se vidi i dolazak interventne policije te sukob navijača s policijom. Zagrebačku smo policiju zamolili da nam kažu zbog čega su intervenirali te ima li ozlijeđenih, a naknadno je objavljeno službeno policijsko izvješće.

Privedeno 11 ljudi

"Prije, za vrijeme i nakon utakmice u službene prostorije policije privedeno je 11 osoba, od kojih je šest navijača domaćeg kluba, i to jedan zbog alkoholiziranosti, a pet zbog posjedovanja pirotehnike (među kojima su tri maloljetnika), dok je privedeno pet navijača gostujućeg kluba, i to dva zbog alkoholiziranosti, jedan zbog posjedovanja pirotehničkih sredstava te dva zbog alkoholiziranosti i posjedovanja pirotehnike.

Kroz suradnju svih sudionika zaduženih za osiguranje zajedno sa policijom prije odigravanja utakmice ispod južne tribine stadiona Maksimir pronađeno je 110 komada pirotehničke galanterije, od čega 30 komada bengalki, 73 komada dimnih kutija različitih veličina i oblika, šest komada stroboskopa i jedan improvizirani okrugli topovski udar.

Policija: Koristili smo palice i suzavac

U tijeku razilaska navijača nakon odigrane utakmice na okretištu Borongaj spriječen je sukob navijača domaćeg i gostujućeg kluba na način da su policijski službenici uporabili sredstva prisile, palice, i sredstvo s nadražujućom tvari prema više osoba radi odbijanja napada te tako napetu atmosferu koja je mogla prijeći u konkretni sukob spriječili.

Nakon stavljanja situacije pod kontrolu dio gostujućih navijača prepraćen je na vlak koji je krenuo prema Rijeci a u isto vrijeme je prepraćeno oko 300 osobnih vozila i 40 kombi-vozila s gostujućim navijačima

U navedenom nije bilo ozlijeđenih policijskih službenika, kao ni navijača, već je samo nastala materijalna šteta na gelenderima koju su prouzročili navijači.

Policija je na dan odigravanja utakmice, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice audio i video snimala te fotografirala javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima", javljaju iz policije. 

Pročitajte više