Prijatelji odali počast preminulom vojniku: "Uvijek nasmijan, bio je podrška svima"

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

MLADIĆ M.K., koji je nasmrt pretukao mladog vojnika Jakova Bočkaja (21), priveden je na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu. Jakov Bočkaj preminuo je jutros oko 9:20 u požeškoj bolnici od posljedica premlaćivanja. Napadač i žrtva bili su prijatelji i navodno su te noći bili zajedno u izlasku.

>> Ovo je mladić koji je nasmrt pretukao prijatelja. Cipelario ga je na podu

>> Mladog vojnika napao prijatelj, igrali su nogomet skupa: "Bili su nerazdvojni"

Kako su priopćili iz policije, osumnjičeni je u subotu oko 2:15 u Požegi, na Trgu Svetog Trojstva na parkiralištu, nakon kraće verbalne prepirke fizički napao 21-godišnjaka, zadavši mu više udaraca u predjelu glave. 

"Uslijed udaraca 21-godišnjak je pao na pod, a osumnjičeni ga je nastavio udarati još par puta i napustio mjesto događaja. Ozlijeđeni 21-godišnjak je prevezen u Opću županijsku bolnicu u Požegi, gdje je u nedjelju, 16. travnja, u jutarnjim satima od posljedica ozljeda preminuo", stoji u priopćenju. 

 

Mladi vojnik i napadač bili su prijatelji, igrali su nogomet zajedno. "Bili su nerazdvojni"

Portal Požega.eu objavio je kako su dvojica mladića bili dugogodišnji prijatelji koji su praktički odrasli zajedno i da su te noći bili u zajedničkom izlasku. O motivima premlaćivanja još se uvijek ne zna ništa.

"Zajedno su odrastali od malih nogu, samo godinu dana su razlike. Družili su se, dijelili dobro i zlo. Nerazdvojni su bili", u nevjerici za portal prepričavaju mještani. M.K. i pretučeni Jakov dijelili su i travnjak nogometnog kluba za koji su obojica igrali, trenirali i odlazili na njegove utakmice.

Prijatelji pretučenog mladića iz osnovne i srednje škole, sumještani i suigrači iz nogometnog kluba su u šoku. Kazali su da je bio jako dobar dečko. Požega.eu objavio je i da je Jakov ostao u Hrvatskoj vojsci, dok su ostali članovi obitelji otišli raditi u Njemačku. Nakon vijesti o premlaćivanju svog sina roditelji su se vratili u Hrvatsku. 

Klub: Teško je vjerovati da više nećemo zajedno obući dres i kopačke

Svoju žalost izrazili su i suigrači Jakova iz Nogometnog kluba Eminovci, koji su na stadionu objesili i crnu zastavu u njegovu čast.

"Naš prijatelj i suigrač jutros nas je prerano napustio u svojoj 21. godini. Teško je vjerovati da više nećemo zajedno obući dres i kopačke, igrati s njim i zajedno se družiti. Jakov je ostavio trag na terenu i u našim srcima, bio je dobar prijatelj, igrač, sumještanin, uvijek nasmijan i podrška svim igračima.

Obitelji, rodbini i prijateljima izražavamo iskrenu sućut i pružamo svu moguću podršku. Počivaj u miru, J.!" objavio je klub.

Sućut je izrazio i NK Slavonija Požega.

"Jakove,počivaj u miru Božjem. Velika tragedija i tuga pogodila je požeštinu. U 21. godini preminuo je Jakov Bočkaj, igrač Nk Eminovci i naš nekadašnji junior koji je dres kluba nosio od 2015.-2018.godine. 'Boćo' je sa suigračima u petak odradio zadnji trening i nažalost zauvijek nas napustio. Obitelji i prijateljima iskrena sućut", napisao je klub na Facebooku.

Pročitajte više