VIDEO Talibani i ISIS ispalili rakete u napadu na američkog ministra obrane

Screenshot: YouTube
 
TALIBANI i ISIS objavili su u srijedu da su ispalili rakete na međunarodnu zračnu luku u Kabulu, a meta im je bio američki ministar obrane Jim Mattis, piše CNN.
 
Nekoliko sati nakon što je Mattis sletio u Kabul, iz nepoznate lokacije je ispaljen nepoznat broj raketa na zračnu luku Hamid Karzai, izjavio je glasnogovornik afganskog ministarstva unutarnjih poslova Najib Danish.
 
Mattis i glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg u trenutku incidenta su već bili napustili aerodrom i nitko nije ozlijeđen, dodao je Danish.
 
 
Šef Pentagona i Stoltenberg stigli su u srijedu u iznenadni posjet Kabulu usred sve većih napetosti sa Sjevernom Korejom kako bi razgovarali s afganskim vlastima o povećanju broja američkih vojnika u državi. SAD je pozvao NATO da također poveća broj operativnih snaga u tom području.
 
Mattis je na konferenciji za novinare s predsjednikom Ašrafom Ganijem komentirao: "Napad na bilo koju zračnu luku bilo gdje u svijetu je kriminalni teroristički čin". U tijeku je istraga i pretres okolnih zgrada iz kojih su rakete mogle biti ispaljene.

Pročitajte više