VIDEO Tomašević: Pukao je još jedan cjevovod star 60 godina. Napravit ćemo istragu

GRADONAČELNIK Tomislav Tomašević obratio se na jednom od najprometnijih zagrebačkih križanja, onom Branimirove i Držićeve ulice koje je jutros dobrim dijelom poplavljeno.

Sve je stvorilo prometni kaos. 

>> TEKSTUALNI PRIJENOS

"Rekao bih dobro jutro, ali moglo bi biti i bolje jutro. Došlo je do pucanja magistralnog cjevovoda i stvorile su se gužve u prometu", započeo je Tomašević.

"Do 8 ujutro je stabilizirana vodoopskrba, ali sada je opet zbog radova ostao dio u Radničkoj bez vode. Lagano se stabilizirao i promet, pušten je drugi trak, vidite i da tramvaji voze. Vidite da nema šteta na objektima, za razliku od nekih drugih dosadašnjih slučajeva. Ovo je drugi magistralni cjevovod koji je pukao, ovaj je isto star 60 godina kao i onaj. Moramo obnoviti cijelu vodoopskrbnu mrežu Grada Zagreba. Moramo uložiti dvije milijarde kuna da bismo modernizirali mrežu i smanjili gubitke koji su sada 50 posto", rekao je Tomašević.

"Normalizacija prometa bi trebala biti kroz sat vremena, ali vidite da se već stabilizirao", dodao je. Kazao je da bi poslovni korisnici koji su sada bez vode zbog sanacije vodu trebali dobiti do kraja dana. 

"Napravit ćemo internu istragu da se sazna pravi uzrok, da isključimo mogućnost ljudske greške, radit će se i forenzika cijevi, za svaki slučaj", rekao je Tomašević.

Rečeno je i kako radovi koji su rađeni na ovom mjestu nisu bili na cijevima, nego na armirano-betonskom pokrovu.

Pročitajte više