VIDEO U Zagrebu održan prosvjed: "Dosta pražnjenja septičkih jama i praznih obećanja"

Foto: Emica Elveđi/PIXSELL

GRAĐANSKA inicijativa Moje Lučko održala je danas prosvjed u Puškarićevoj ulici u Zagrebu zbog nezadovoljstva nedostatnom komunalnom infrastrukturom.

S kišobranima i transparentima na kojima je pisalo "Molimo kanalizaciju jučer, sutra je kasno!", građani su privremeno blokirali promet. Na jednom od transparenata mogao se vidjeti i natpis: "Dosta pražnjenja septičkih jama i praznih obećanja!"

 

Gradski zastupnik Petek: Ljudima iz Lučkog je prekipjelo

Renato Petek, zastupnik u Skupštini grada Zagreba, također se oglasio o ovom prosvjedu. Evo što je napisao na Facebooku.

"Građanima Zagreba iz Lučkog je prekipjelo! Organizirali su prosvjed, povremenu blokadu prometa, kako bi hitno krenulo rješavanje brojnih prometnih i infrastrukturnih problema.

I oni plaćaju prirez kao i svi i Zagrebu, a nemaju iste uvjete za život. Jedan problem veže se na drugi, prometni problemi, sigurnost, kanalizacija i vodovod. Dosta im je, kažu, višegodišnjeg zanemarivanja i loptanja između gradske i državne birokracije.

Većinom su u pitanju problemi vezani uz državnu cestu, Puškarićevoj ulici, no i Grad mora odraditi posao preko Vodovoda i odvodnje, a gradonačelnik vršiti pritisak na Ministarstvo prometa da se prometni problemi krenu prioritetno rješavati", objavio je Petek.

Pročitajte više