U Panami uhićen čovjek povezan s ubojstvom bogatog poduzetnika u Crikvenici 1995.

Screenshot: Twitter

74-GODIŠNJI hrvatski državljanin, za kojim je iz Hrvatske raspisana Interpolova tjeralica zbog poticanja na ubojstvo 1995. godine, uhićen je na aerodromu u Panami. Muškarac čije ime nije objavljeno priveden je u zračnoj luci Tocumenu, gradu u centralnom dijelu Paname, izvijestila je policija iz te srednjoameričke države.

"Nacionalna policija uhitila je na aerodromu Tocumenu stranog državljanina kojeg traže vlasti u Hrvatskoj zbog ubojstva", izvijestila je policija Paname u petak preko Twittera. Ondje je objavila videoisječak u kojem se vidi kako dvojica lokalnih policajaca iz Interpolovog ureda odvode muškarca, kojem je zamagljeno lice, u automobil ispred aerodroma.

Mora odslužiti zatvorsku kaznu od 15 godina

Hrvatska policija odgovorila je Hini u subotu da je riječ o muškarcu osuđenom u Hrvatskoj na 15 godina zatvora koji nije dostupan hrvatskom pravosuđu.

"Možemo potvrditi kako je hrvatski državljanin (rođen 1949.) uhićen u Panami temeljem hrvatske Interpolove tjeralice raspisane radi odsluženja zatvorske kazne od 15 godina, izrečene presudom Županijskog suda u Rijeci radi počinjenja kaznenog djela poticanja na ubojstvo iz 1995. godine", navela je hrvatska policija u e-mailu.

Ubojstvo bogatog poduzetnika u Crikvenici

Telegram neslužbeno doznaje kako se radi o Mariju Pečaveru te da je slučaj zbog kojeg se tragalo za njim ubojstvo Ljubomira Novaka, bogatog poduzetnika i povratnika iz Švedske koji je živio u Crikvenici. Novi list je ranije pisao kako su Pečaver i njegova kći Ana pravomoćno osuđeni za poticanje na to ubojstvo, koje se dogodilo na crikveničkom lungomaru.

Oni su još godinama prije početka samog procesa pobjegli u inozemstvo tako da im se sudilo u odsutnosti. Osim njih, osuđene su još tri osobe. Osuđena je Novakova supruga Snježana, koja je u vrijeme likvidacije bila u ljubavnoj vezi s Marijom Pečaverom.

Pečaver i Snježana Novak su preko također osuđenog Krešimira Luketića, koji je tada bio u vezi s Anom Pečaver, poslali novac izvršitelju naručenog ubojstva Damiru Peraszu.

Pročitajte više